Architect Erik Knippers / het architectenforum    Brucknerlaan 32, 3533 KE Utrecht      030 2962831    www.knippers.archi

Architect Erik Knippers

Energie voor wonen

‘Een nieuw huis bouw je waarschijnlijk maar één keer in je leven en moet dus wel in één keer goed zijn. Dat vraagt nogal wat. Wij denken dat het prettig is om vanaf de eerste schets tot de laatste schroef een vast aanspreekpunt te hebben.’ Architect Erik Knippers zoekt samen met zijn opdrachtgevers naar een passende oplossing. Naar een woning die inspeelt op de woonwensen van toekomstige bewoners, die gebouwd wordt voor een vast budget en die zuinig en gezond is in het gebruik.

Knippers: ‘Energieneutraal bouwen is al binnen enkele jaren overal verplicht, maar waarom zou je wachten? Energieneutraal wonen is nu al rendabel en geschikt om comfortabel en gezond te wonen. Het is niet veel ingewikkelder dan het bouwen van een ‘normale’ woning, maar vraagt wel extra aandacht. Wij bouwen een huis daarom altijd eerst virtueel, in een 3D-model. Daardoor zijn alle ruimtes inzichtelijk en kunnen we eventuele aanpassingen direct integreren. Daarna kunnen we het ontwerp verder finetunen om het nog zuiniger te maken. Daarbij stemmen we de woning met veel aandacht voor daglicht, uitzicht en privacy perfect af op het gebruik en de locatie.

Het energieneutrale gebouw (zie beeld Energieneutraal wonen – Zeist) heeft een all-electric installatie met een warmtepomp en zonneboiler. De woonruimte aan de zonzijde valt in de schaduw van een grote boom zodat we hier een hoge pui kunnen maken. Het gebogen sedumdak met flinke overstekken houdt het gebouw koel in de zomer en warm in de winter.’

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken daarin je wensen en de mogelijkheden, je ontvangt een kostenindicatie en een voorstel voor de architectenkosten. Graag tot ziens!

Brucknerlaan 32, 3533 KE Utrecht I 030 2962831 I www.knippers.archi

www.architectenforum.nl

 

Fotografie: Stijn Poelstra
Fotografie: Martijn Heil (Levensloopbestendige woning – Hendrik-Ido-Ambacht)
Fotografie: Erik Knippers architect