JURY!    Burgemeester Wesselinkstraat 7, 3145 SB Maassluis      06 51301039    www.juryarchitecture.com

JURY!

Moderne vertaling van landelijk wonen

Architect Rob Reintjes staat aan het roer van zijn jonge architecten- en stedenbouwkundig bureau. Hij ontwerpt samen met zijn team sociaal en economisch vitale gebouwen en omgevingen die stimuleren en comfort bieden. Zijn werk is minimalistisch, modern en landelijk te noemen en wordt gekenmerkt door functionaliteit, transparantie en wordt met respect voor traditie en omgeving vormgegeven.

Reintjes: ‘Door opdrachtgevers en gebruikers intensief in het ontwerpproces te betrekken zijn wij samen in staat om woonwensen te vertalen naar een kwalitatief hoogwaardig en inspirerend ontwerp. Met slimme oplossingen, zodat iedere gerealiseerde vierkante meter betekenis krijgt en zo veel mogelijk kwaliteit biedt.

De kern van de woonwens van de afgebeelde woning is gevormd door een voorliefde voor een modernistische vormentaal en de liefde voor landelijk wonen: met veel lucht, licht en ruimte voor de bewoners en een sterke relatie tussen binnen en buiten.

Uitgangspunt is het archetype huis waarvan de vorm wordt benadrukt door de rieten kap die deels doorloopt in de gevel. Het riet en de vormgeving sluiten aan bij de traditie van het gebied en verankeren het ontwerp in zijn context. Gesloten ruimten worden tot een minimum beperkt en zodanig gepositioneerd dat zij een privacybuffer vormen. Het overige volume bestaat uit één open ruimte verdeeld over twee lagen. Midden in de open ruimte staat een haardmeubel dat een centrale en organiserende rol vervult. Het definieert en verbindt de verschillende ruimten rondom. Anders dan traditionele kamers ontstaat er één open ruimte met daarin specifieke plekken die ieder een eigen sfeer hebben.’

Voor actuele tarieven kunt u contact opnemen met de architect / het bureau.

Burgemeester Wesselinkstraat 7, 3145 SB Maassluis I 06 51301039 I www.juryarchitecture.com

Fotografie: Oorthuis fotografie – Leon van Woerkom