Metropolis Architectuur & Stedebouw    s Gravendijkwal 39, 3021 EC Rotterdam      010 2181118    www.metropolis-arch.nl

Metropolis Architectuur & Stedebouw

Metropolis Architectuur heeft gedurende haar 25-jarigbestaan een breed scala aan projecten gerealiseerd. Het team van architecten is werkzaam in de disciplines architectuur, stedenbouw en onderzoek en kiest ervoor om opgaven integraal te benaderen. Daarmee onderstreept het de samenhang tussen bovenstaande disciplines.

Het Ontwerpjeeigenwoning-concept dat door het bureau is gelanceerd richt zich op collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) waarbij een groep gelijkgestemden een collectief van kopers vormt die gezamenlijk één of meer woningen laten bouwen waarbij ze een maximale invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.

Het gaat daarbij om een seriematig systeembouwconcept zonder dat de seriematigheid en het systeem in de woningen zichtbaar zijn. Geen uniformiteit dus. Sleutelbegrippen als eigenheid en betaalbaarheid zijn kenmerkend voor de rijtjeswoningen die binnen dit concept volgens de wensen van de toekomstige bewoners allemaal verschillend worden vormgegeven.

Winfried Janssen: ‘Wij definiëren de opgave vanuit de genius loci, de eigenheid van de plek. Iedere locatie heeft kwaliteiten en beperkingen, een eigen historie en een unieke plaatsgebonden atmosfeer. Dat leidt telkens tot andere, unieke oplossingen.’

De getoonde Artist Views zijn ontwerpvoorbeelden voor het Homeruskwartier in Almere en zijn representatief voor
het Ontwerpjeeigenwoning-concept. Volgens dit systeem zijn, na intekening, rijtjes samengesteld (CPO) die er telkens anders uitzien.

Word de architect van je eigen huis
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: vanaf € 149.000 v.o.n.
Woningbreedte: 4,5 m.
Woningdiepte: 10 m.
Woonoppervlak: 80 m2.
Kaveloppervlak 120 m2.
Vier kamers. Vrij indeelbare plattegrond. Parkeren (na)bij woning.

’s Gravendijkwal 39, 3021 EC Rotterdam I 010 2181118
www.metropolis-arch.nl / www.ontwerpjeeigenwoning.nl