paul seuntjens architectuur + interieur    Krijn Taconiskade 412, 1087 HW Amsterdam      020 6148506 / 06 41456220    www.paulseuntjens.nl

paul seuntjens architectuur + interieur

Form follows function

Architect en interieurarchitect Paul Seuntjens heeft affiniteit met het modernisme en dat is duidelijk in zijn werk terug te zien. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door een harmonieus geheel van licht en ruimte, van esthetiek en functionaliteit en van een logische vanzelfsprekendheid en sfeervolle soberheid.

Het feit dat hij zowel het interieur als het exterieur kan ontwerpen is een meerwaarde die tot uiting komt in de doordachte details, het uitgebalanceerde kleurgebruik en het veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen in binnen- én buitenruimten.

Seuntjens: ‘Ik ontwerp altijd van binnenuit en streef naar maatwerkoplossingen. De wensen van mijn opdracht-gever en de ruimtelijke vertaling van het programma van eisen zijn uitgangspunten en ieder project vraagt om zijn eigen uitwerking en aanpak: “Form follows function”. Samen met een opdrachtgever optrekken in het hele ontwerp- en bouwproces is leuk én belangrijk. Zonder de input van de toekomstige bewoner kan ik de ruimtelijke vertaling van zijn ultieme woonwens niet maken. De opdrachtgever is de eindgebruiker van de kast, het nieuwe interieur of het nieuwe huis en moet zich er goed bij voelen.’ Architectuur en interieur zijn volgens Seuntjens onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom worden binnenruimten door hem ontworpen met daarin verwerkt een voorstel voor de inrichting.

Projecten worden desgewenst van aanvang tot oplevering door hem begeleid en kunnen afgerond worden met een volledig interieuradvies op het gebied van kleur-toepassing, meubilair en stoffering. In overleg met de opdrachtgever worden uitvoerende partijen als aannemer en constructeur geselecteerd.

Bijzondere stadsvilla
Een rijtjeshuis wordt ook wel tussenwoning genoemd en staat ingeklemd tussen andere huizen. De stadswoningen die in de woonwijk Veemarkt (Utrecht) zijn gerealiseerd hebben een heel eigen identiteit en kunnen daarom stadsvilla’s worden genoemd. Qua vormgeving onderscheidt deze nieuwe manier van bouwen zich van het traditionele bouwen in een rij door de eigenzinnige, individuele architectuur.

Zo heeft architect Paul Seuntjens een tijdloos huis met veel licht en ruimte en een flexibele indeling gerealiseerd die mee kan groeien met de behoefte van de bewoners. De indeling is speels, met leuke doorkijkjes en lange zichtlijnen. Seuntjens heeft zowel het interieur als het exterieur ontworpen, waardoor binnen en buiten een eenheid vormen. De ruimtes waar je je kunt terugtrekken (speelkamer, woonkamer en badkamers) liggen aan de achterzijde, de woonkeuken met hoog plafond ligt aan de tuinkant, waardoor er verbinding is tussen de binnen- en buitenruimten. Op de bovenste verdieping hebben de bewoners een eigen loft, met een grote slaapkamer (met badkamer en suite) en een dakterras

Prijsindicatie ontwerpkosten: op basis van consumentenregeling 2013 (CR 2013) en projectafhankelijk. Prijsindicatie bouwkosten: globaal variërend van € 600,- / € 750,- per m3 (excl. installaties, sanitair en keuken) afhankelijk van regio en gewenste kwaliteit.

paul seuntjens architectuur + interieur
Krijn Taconiskade 412, 1087 HW Amsterdam I 020 6148506 / 06 41456220 I www.paulseuntjens.nl

Fotografie: Martijn Heil, Petra Appelhof, Dennis Brandsma