Barendrecht – Amaliaplantsoen

Van kavel tot woning: Amaliaplantsoen – Barendrecht

Barendrecht is een aantrekkelijke, middelgrote gemeente met alle voorzieningen van de grote stad om de hoek. Maar ook de voordelen van een groene, gemoedelijke en levendige gemeenschap. Het Amaliaplantsoen ligt in de geliefde Oranjewijk, aan de zuidoostkant van Barendrecht. De beoogde sfeer, architectuur, hoogte,
woningtypologie sluiten zoveel mogelijk aan bij de bestaande wijk. Een duurzame leefbare buurt wordt ontwikkeld die een aanwinst vormt voor Barendrecht. In het Amaliaplantsoen worden in twee fasen zevenendertig woningen gerealiseerd, een mix van vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen.

De Oranjewijk is één van de oudste wijken van Barendrecht met veel gemeentelijke monumenten. De wijk kenmerkt zich door een dorps karakter, een landelijke sfeer en een gemoedelijk woonklimaat. Straten, openbaar groen en huizen ogen verzorgd, vriendelijk en afwisselend. De eerste woningen zijn gebouwd in de jaren ’20. Er staan veel vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en fraaie rijwoningen. Typerend voor het straatbeeld zijn de grote voortuinen en de ruimte tussen de panden. Door groene voortuinen, beplant met hagen en bomen, heeft de buurt een groene uitstraling.

Particulier opdrachtgeverschap
In het Amaliaplantsoen kunt u een eigen huis realiseren door particulier opdrachtgeverschap. Bij particulier opdrachtgeverschap bent u zelf opdrachtgever voor de bouw van uw woning. U kiest uw eigen architect en bouwer, samen gaat u aan de slag voor uw huis. Het voordeel van zelfbouw is dat u als opdrachtgever maximaal invloed uit kunt oefenen; een woning kan veel beter naar uw eigen wens worden gebouwd. Naast de financiële voordelen is de ruime keuzevrijheid voor u als consument aantrekkelijk.

De grootte van de kavels voor twee-onder-één-kap woningen varieert van circa 235 m² tot 400 m².
De grootte van de kavels voor vrijstaande woningen varieert van circa 460 m² tot 800 m².

Het is mogelijk om samen met een andere koper een twee-onder-één-kap woning te bouwen. Deze woningen grenzen aan elkaar en samen met uw nieuwe buren ontwerpt en bouwt u de woning. De grond in het Amaliaplantsoen is begin tweede kwartaal van 2014 bouwrijp. Vanaf dit moment kunnen de nieuwe woningen aangesloten worden op het riool. Het woonrijp maken, aanleg van de buitenruimte, vindt vervolgens gefaseerd plaats in afstemming met de kaveleigenaren.

Duurzame wijk
Het Amaliaplantsoen wordt een duurzame wijk met een zo hoog mogelijke kwaliteit en tegelijk een zo laag mogelijke milieubelasting. Dit geldt voor de buitenruimte maar ook voor de nieuwbouw. De gemeente biedt de koper een toetsing aan van uw woning op kwaliteit en milieubelasting.

Gemeente Barendrecht I Binnenhof 1,
2991 AA Barendrecht

Openingstijden: maandag / woensdag 09.00 – 20.00 uur, dinsdag / donderdag 09.00 – 17.00 uur, vrijdag 09.00 – 15.00 uur. I T 140180 I
[email protected] I www.barendrecht.nl