Doetinchem – bouwlocaties

Maak van je droom een huis

Vertaal je woonwensen tot een woning. Vanaf de eerste ingeving tot en met de indeling. Bepaal je eigen luxe en comfort en kies zelf een architect en aannemer. En dat op een locatie waarbij alle voorzieningen binnen handbereik zijn, dichtbij en overzichtelijk. Het kan in Doetinchem, een gemeente met een unieke eigen identiteit. Bouw hier onder eigen regie je droomhuis op één van de kavels die te koop zijn binnen de gemeente. In ’t Lookwartier en op het Saronix-terrein woon je heerlijk dicht bij het centrum, het theater, de supermarkt en andere voorzieningen.

Wonen met allure in het Lookwartier
Bruisend, maar tegelijkertijd ook intiem wonen. Het maakt het Lookwartier tot een wijk met allure. Grenzend aan de drukke binnenstad, maar ook op loopafstand van de Kruisbergse Bossen en met cultuur en voorzieningen binnen handbereik. In een groen en lommerrijk deel van de wijk liggen 12 kavels van verschillende grootte voor een vrijstaand woonhuis of een twee-onder-een-kapwoning.

Heerlijk wonen op Saronix
Heerlijk wonen op loopafstand van het centrum, de Oude IJssel en de Kruisbergse Bossen. Dat kan op het voormalig Saronix-terrein. Aan de Nemahoweg is het mogelijk om zelf een bouwplan te ontwikkelen op een centrale plek. De uitstraling van de nieuwe wijk is geïnspireerd op het industriële verleden van het terrein. Dit verleden is ook terug te vinden in het markante oude ketelhuis op het terrein, dat behouden is en na een renovatie een nieuwe bestemming heeft gekregen.

Toekomstige bouwprojecten
Naast bovenstaande projecten worden er in de toekomst nog meer nieuwe bouwprojecten opgestart. Het project Heideslag in het dorp Wehl wordt in 2021 uitgebreid met vele kavels met uiteenlopende kavelgroottes. Voor elk wat wils, voor elke portemonnee. Gezellig wonen in een landelijk gelegen dorp, maar wel met veel voorzieningen.

Nog wat later worden er nieuwe kavels uitgegeven voor de particuliere markt in plan Wijnbergen ‘t Oosten. Dichtbij het centrum, aan de andere kant van de Oude IJssel. Dit gebied heeft een landelijk karakter met de Kapperskolk en de Oude Doetinchemseweg als karakteristieke elementen. De Kapperskolk is een zeer sfeervol verscholen water. De oevers zijn deels dicht begroeid en op bepaalde plekken kunnen koeien bij het water komen. Door Wijnbergen komt een ecologische verbindingszone te liggen waar de Kapperskolk onderdeel van uitmaakt.

Informatie
Voor meer en de meest actuele (prijs)informatie over de kavels, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Biemans van de gemeente Doetinchem, tel 0314 377 377 of per e-mail via [email protected]. Kijk ook op www.doetinchem.nl en vul in het zoekvenster ‘bouwkavels’ in.

Gemeente Doetinchem I Raadhuisstraat 2, 7000 HA Doetinchem I 0314 377 377 I [email protected] I www.doetinchem.nl

Fotografie: gemeente Doetinchem & Sité woondiensten