Zuidhorn – de Oostergast

Bijzonder wonen bereikbaar 

9 minuten vanaf Groningen CS
Wonen in de Oostergast is kiezen voor de rust van een dorp, maar wel met de gemakken van een stad. Het station is op loopafstand en met de trein ben je in 9 minuten in hartje Groningen. Met de auto ben je in circa 20 minuten in de stad en zelfs op de fiets is het te doen: 40 minuten!

Vrije kavels & nieuwbouw koopwoningen
In de eerste fase van de Oostergast is een nieuwbouwwijk gerealiseerd met diverse woningen en eigen voorzieningen. De tweede fase is in volle gang en wordt gekenmerkt door een ongekende ruime opzet, waarbij alle kavels worden omringd door veel groen.

Rust, groen, en ruimte
Het groen omringt de wijk en loopt er dwars doorheen. Bij de aanleg van deze nieuwbouw is gezorgd dat minstens de helft van de wijk uit groen bestaat. En dat merk je; aan de rust en de dorpse uitstraling. In de wijk bevindt zich bovendien het Natuureiland: een park waar kinderen naar hartenlust spelen en opgroeien in het groen.

Onderwijs op loopafstand
Lopend of op de fiets naar school. Welk kind wil dat nou niet? Daarom heeft de Oostergast een eigen basisschool voor de kinderen uit de buurt: brede school De Noordster. Onder één dak zitten hier openbare basisschool De Borgh, de Christelijke basisschool Het Anker en kinderopvang SKSG.

Alle voorzieningen dichtbij
Het centrum van Zuidhorn bevat grote winkelketens en is bereikbaar via een groene wandel- en fietsroute. Het stationspark ligt aan de rand van de wijk. Voor de basisschool en het zwembad hoef je de wijk niet eens uit: beiden liggen centraal in de Oostergast.

Dorpse sfeer
De Oostergast is een wijk waar de mensen elkaar nog groeten op straat. Een dorpse sfeer, veel speeltuinen en een dierenweide zorgen dat bewoners elkaar gemakkelijk leren kennen. Er is een grote variatie in woonsferen: van wonen aan een brede singel, wonen met uitzicht over de weilanden tot wonen in en knus hofje.

Kies je energierekening
Woningen in de Oostergast worden zeer energiezuinig en gasloos gebouwd. Bewoners kunnen rekenen op een uitstekend comfort, lage tot zelfs géén energielasten en zijn nu al klaar om gasloos te wonen. Er zijn vanuit de gemeente Zuidhorn aanvullend subsidies beschikbaar voor woningen die gebouwd worden met een EPC 0,0 of zuiniger.

Gemeente Zuidhorn (per 2019: Gemeente Westerkwartier) I Verkopend makelaar vrije kavels:
Dijkstra Makelaardij & Financieel Advies I Hoofdstraat 16, 9801 BX Zuidhorn I 0594 501501
[email protected] I www.de-oostergast.nl

Fotografie: Dijkstra Makelaardij & financieel advies