Beverwijk – Groen Balkon e.a.

Het Groen Balkon & Waterwijk (Beverwijk)
Het Groen Balkon is ruim opgezet met veel groen en water. De woningen zijn als het ware te gast in het groene landschap. Ook wordt er zoveel mogelijk gewerkt met milieuvriendelijke materialen en milieubesparende voorzieningen. Het Groen Balkon krijgt een parkachtig karakter. De 10 vrije kavels vormen samen met de 48 woningen in dit deelplan een sierlijke rand langs de Citadel. De woningen krijgen hun privacy door hun ligging langs het water en een bossage aan de achterzijde.

On top of the world
Uiteraard ben je in Het Groen Balkon niet alleen op de wereld. Tegenover de 10 vrije kavels komen 14 twee-onder-èèn-kapwoningen. Deze woningen zijn momenteel in aanbouw. Fase 1 bestaat uit 30 twee-onder-èèn-kapwoningen en vier vrijstaande woningen en is bijna gereed. Ook drie appartementengebouwen direct aan het water gelegen, maken deel uit van het plan. Door de situering van de gebouwen, blijft het open karakter van het bouwplan behouden.

Voel je vrij
Hoe vrij denk jij? Af te meten aan het uitzicht vanuit Het Groen Balkon, kun je je gedachten de vrije loop laten… In Het Groen Balkon wordt het wonen immers geheel en al gedefinieerd door het begrip vrijheid. Je bent immers vrij om te wonen zoals jij dat wilt. Met een fraai uitzicht dat nooit lang hetzelfde is: de Hollandse wolkenluchten trekken hier als een doorlopende schilderijententoonstelling aan je voorbij. Kinderen kunnen hier nog heerlijk buitenspelen, ‘s winters met een sleetje van de omliggende helling afroetsjen en met zelf geknutselde scheepjes op en bij het water stoeien. Voel je vrij in Het Groen Balkon. De vrije kavels en de woningen van Het Groen Balkon strekken zich als een groen lint uit door het plan. De 10 vrije kavels zijn aan het begin van het plan aan de linkerzijde gesitueerd. Kunnen particulieren kunnen hier zelf een architect naar keuze inschakelen.

Een van de nieuwe ontwikkelingen van Broekpolder heet Waterwijk. Het luxe deelgebied gelegen in het hart van de Broekpolder fraai ingebed tussen de verschillende wijken van deelgebied De Ladder en het voorzieningendeel van Broekpolder in het centrum van het plan met scholen en winkel-centrum Citadel op loopafstand. De wijk bestaat uit 2 delen, Waterwijk-Noord en Waterwijk-Zuid. Waterwijk-Noord.

De naam zegt het al: water. Terugkerende elementen in de wijk zijn de watergangen die behalve voor de mogelijkheid tot wonen aan het water, ook voor openheid in de wijk zorgen. In Waterwijk-Noord is de samenhang tussen water en groen een échte troef. Kades, diverse groen? elementen verspreid in de wijk en speciaal gecreëerde speelveldjes zorgen voor meer dan een beetje extra leefkwaliteit. Waterwijk-Noord bestaat uit 7 gevarieerde deelplannen, waaronder 8 riante vrije kavels, gelegen aan de Melis Stokelaan te Beverwijk. Alle kavels liggen aan het water en kunt u naar eigen wens laten bebouwen. Waterwijk-Noord is nagenoeg voltooid.

Een wijk waar het klikt
De vijf deelplannen van Waterwijk-Noord kenmerken zich in diversiteit. Waterwijk-Noord wordt een gemêleerde wijk waar een breed scala aan doelgroepen antwoord zal vinden op zijn woonwens: voor ieder wat wils is een understatement. Diversiteit staat in Waterwijk-Noord overigens niet voor contrast. Integendeel. In de stijl, materialisering en uitstraling komen de verschillende deelplannen zeker overeen. Want Waterwijk-Noord is een wijk waar het klikt. Waterwijk-Zuid is op dit moment volop in ontwikkeling. Verschillende deelplannen zijn reeds in verkoop. Zie: www.brantjesmakelaars.nl.

De boekuitgave van de Nationale Architectuurguide is gratis verkrijgbaar voor kavelkopers en optienemers bij:
Brantjes Makelaars I Stationsplein 2-a, 1948 LB Beverwijk I 0251 260660 I [email protected] I www.brantjesmakelaars.nl