Enschede – Prins Bernhardpark

Buiten Thuis – Enschede, Prins Bernhardpark

Prins Bernhardpark biedt een warm en behaaglijk thuis in een boomrijke omgeving. Je woont er vrij en toch niet alleen. Prins Bernhardpark geeft ruimte aan 21 woningen. Prins Bernhardpark is een heerlijke plaats voor het goede leven. Het is een plek die je naar je hand kunt zetten. Je wordt omringd door natuurgebieden als de Lonnekerberg en het Haagse Bos: je leeft buiten; midden in de natuur beleef je de seizoenen.

Buiten wonen, maar niet alleen
Op Prins Bernhardpark woon je buiten, maar niet alleen. Bewoners hebben privacy en krijgen vrijheid in wonen. Door de binnen- ruimtes en de bosachtige en open omgeving met elkaar te verweven is het mogelijk een heel eigen sfeer te creëren. Zo ontstaat optimale ruimtebeleving. Prins Bernhardpark is een kleine enclave aan de voet van de Lonnekerberg. Gesitueerd tussen Oldenzaal en Lonneker, midden in een natuurlijke omgeving met veel fiets- en wandelpaden. Tegenover Prins Bernhardpark liggen de golfbanen van ’t Sybrook. En binnen twee minuten zit je op de A1 naar Amsterdam of Berlijn. Alle dagelijkse voorzieningen zoals een supermarkt, sportverenigingen, horeca en scholen liggen binnen 10 minuten fietsafstand.

Kavels van 700m2 tot 4.000 m2
De grote boskavels liggen op uitgekiende plekken, licht verscholen in het bos. Romantisch en avontuurlijk. De boskavels bieden naast veel vrijheid van bouwen ook veel privacy. De grootte van de kavels varieert van circa 3.000 m2 tot 4.00 m2. Op de coulissekavels heb je een vergezicht over de aangrenzende weilanden in de noordelijke bosrand van Prins Bernhardpark, tussen historische karaktervolle panden.. Ze liggen verscholen achter een strook openbaar groen met volwassen bomen. Hierdoor is er afstand en afscherming vanaf de openbare weg. De grootte van deze kavels varieert van circa 700 m2 tot 950 m2.

Cultuurhistorisch erfgoed
De plek van het huidige Prins Bernhardpark was vanaf eind 19e eeuw deel van het jachtterrein van textielfamilie Blijdenstein. Jan Albert Blijdenstein – medeoprichter van de Nederlandse Heidemaatschappij – had de oorspronkelijke heidevelden op de Lonnekerberg laten beplanten met naaldbomen. In de loop van 1940 vorderende de Duitse bezetter dit gebied en realiseerde er het Nordlager: een legeringskamp. Op Prins Bernhardpark staan nu nog 13 historische woningen uit de jaren ’40-45, waaronder de voormalige Officiersmess. De verschillende oorspronkelijke elementen, zoals vensters en stalen luiken zijn nog duidelijk zichtbaar. Deze woningen zijn sindsdien vrijwel allemaal bewoond en gebruikt. De komende jaren worden een aantal daarvan actief in de markt gezet.

Karaktervol
Deze bijzondere woonlocatie vraagt om zelfbewuste bewoners. Het karaktervolle, boomrijke park met historie heeft ijzersterke elementen. Het geheel levert een aantrekkelijke, unieke locatie in een boomrijke omgeving op. Je hebt vrijheid om je eigen bijzondere woning te realiseren. Leven op Prins Bernhardpark is buiten wonen, met een eigen thuis.

Kijk voor meer informatie op de website: www.prinsbernhardpark.nl

Kaveluitgifte Prins Bernhardpark
Bezoekadres: Zuidkampweg 1, 7524 NB Enschede I 053 4800091
[email protected]
www.prinsbernhardpark.nl