Niedorp – Trambaan

Vrij wonen in Niedorp (Noord-Holland)
De gezellige gemeente Niedorp, centraal gelegen in de driehoek Alkmaar, Schagen en Hoorn, bestaat uit negen kleine historische dorpen. Niedorp wordt ook wel het groene hart van Noord-Holland genoemd. Rust, openheid, water en afwisselende landschappen domineren het gebied.

Het culturele erfgoedbestand van de gemeente bestaat maar liefst uit twee beschermde dorpsgezichten, vele monumenten en unieke musea. Leefbaarheid, goede voorzieningen en werkgelegenheid zijn doelen die in de gemeente Niedorp hoog staan aangeschreven.

Opmerkelijk voor een gemeente op de schaal van Niedorp is het grote museale aanbod. In elk dorp is wel een unieke collectie te bewonderen. In Winkel bijvoorbeeld ligt het Nederlands Parfumflessen Museum en in Nieuwe Niedorp het Motoren- en Ambachtenmuseum.

Ook monumentaal valt er veel te genieten. Een echte aanrader is de ‘negen dorpen route’ van de VVV, een nostalgische tour langs het monumentale verleden en heden van de gemeente. Het groene hart van Noord-Holland is een schitterend recreatiegebied. Tal van fietsroutes voeren door het prachtige waardenlandschap. Ook is het leuk om de gemeente per kano te verkennen.

De gemeente Niedorp ligt heerlijk centraal. Niet ver van de kusten van het IJsselmeer en de Noordzee, en op korte afstand van de stedelijke genoegens van Alkmaar, Hoorn en Schagen.

Binnen deze gemeente ligt een nieuw plangebied genaamd Trambaan. Een plangebied waar ‘wonen aan het water’ centraal staat. De wijk past, door de herkenbare stijl van dertiger jaren architectuur, uitstekend in de omgeving.

Op deze unieke locatie wordt aan particulieren de mogelijkheid geboden om hun eigen woning te bouwen. Het gaat om vrijstaande woningen, zodat het dorpse karakter, het afwisselende beeld en de individualiteit van de bebouwing kan worden behouden.

Binnen het plangebied zijn er 24 kavels uitgegeven, gelegen in Winkel en Nieuwe Niedorp. De kavels variëren in grootte van circa 440 m2 tot ruim 1200 m2, prijzen vanaf € 149.800,–. Op de kavel kunt u een vrijstaand woonhuis realiseren volgens de stedenbouwkundige richtlijnen van de gemeente Niedorp.

De boekuitgave van de Nationale Architectuurguide is gratis verkrijgbaar voor kavelkopers en optienemers bij:
Makelaar Van Keulen I Trambaan 85, 1733 AX Nieuwe Niedorp I T 0226 411122 I [email protected] I www.selectmakelaar.nl