Rotterdam – Park 16Hoven

Een kavel in Park 16Hoven, groen, duurzaam, eigentijds wonen in Rotterdams buiten
U hebt een optie op één van de kavels in het plangebied Park 16Hoven? Of is de deal al rond en bent u eigenaar? Dan is deze Architectuurguide van grote waarde. Het is een kennismaking met architecten die gezien hun capaciteiten als een ‘maatpak’ passen bij de eisen die aan het bouwen in Park 16Hoven worden gesteld. Kleine en grote bureaus, gevestigde namen en talentvolle ‘jonge honden’ formuleren in dit boekje een duidelijke visie over het bouwen van vrijstaande woningen in een buitenstedelijke situatie. Het royale overzicht aan ontwerpen demonstreert dat er verrassend veel mogelijk is. Elke ontwerper heeft zijn eigen ‘signatuur’ en die moet matchen met úw smaak! Aan de hand van gerealiseerd werk, impressies en ontwerpen kunt u in dit boekje kennismaken met verschillende bouwstijlen. Bij uw keuze voor een architect hebt u natuurlijk alle vrijheid: het getoonde werk kan u inspireren bij die keuze. Uiteraard hebben de architecten die zich in dit overzicht presenteren méér te bieden. Op de websites van de deelnemende architecten kunt u portfolio’s bekijken om vervolgens in een gesprek uw wensen op tafel te leggen en uit te vinden of de noodzakelijke ‘klik’ aanwezig is.

Buiten wonen in de stad

Park 16Hoven is een uniek stukje Rotterdam. De wijk is buitengewoon ruim en groen opgezet en ligt bovendien vlakbij het Rotterdamse stadscentrum.
In totaal komen er zo’n 1.700 woningen in Park 16Hoven. De wijk kent veel variatie in woonsferen. Je vindt er particuliere kavels en vrijstaande villa’s, maar ook rijwoningen en tweekappers. Het groen vormt de verbindende factor, met een 25 hectare groot park als kroonstuk.

Dankzij de gunstige ligging, hebben bewoners van Park 16Hoven alles binnen handbereik. In de wijk zelf komen kleinschalige winkelvoorzieningen, een Brede School en een voetbalcomplex. Het is bovendien slechts een kwartiertje fietsen naar het centrum van Rotterdam. Ook het openbaar vervoer is prima geregeld: met de Randstadrail ben je in een mum van tijd op Rotterdam Centraal of in Den Haag.

Buiten wonen in de stad, het kan in Park 16Hoven!

In alle vrijheid je eigen droomhuis bouwen
erspreid over de wijk geeft de gemeente Rotterdam zo’n 150 particuliere kavels uit. Voor het overgrote deel van deze kavels gelden geen welstands-regels. U heeft hier dus alle vrijheid om naar eigen ontwerp te bouwen.

Uiteraard zijn er wel een aantal bebouwingsregels waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld als het gaat om de hoogte of het bebouwingsoppervlak. Verder bepaalt u het echt helemaal zelf: klassiek of modern, steen of hout, alles is mogelijk!

De kavels in Park 16Hoven variëren in prijs, ligging en grootte. Zo zijn er kavels aan het water, aan een hofje of langs een laan. De eerste kavels zijn inmiddels al verkocht en bebouwd. Dankzij de gefaseerde uitgave van kavels in Park 16Hoven, blijven er hier de komende jaren mogelijkheden genoeg op het gebied van particulier opdrachtgeverschap.

Nieuwbouwwijk vol historie
Park 16Hoven is beslist geen ‘dertien in een dozijn’ wijk. Het is een gebied met een rijke geschiedenis en een sterke identiteit. Een speciaal uitgevoerd
cultuur historisch onderzoek heeft uitgewezen dat de wijk in een eeuwenoude polder ligt. Die achtergrond is nog steeds te zien in de stedenbouwkundige
opzet. Veel van de straten en waterwegen lopen in dezelfde richting als de oude
polderverkaveling.

De particuliere kavels passen naadloos in dit concept. De diversiteit aan zelfgebouwde droomvilla’s is een moderne variant op de lintbebouwing die in veel oude polders te zien is. Naast het gevoel voor historie, is er in Park 16Hoven veel aandacht voor kunst en cultuur. Wandel maar eens op een zondagmiddag door de wijk, u komt er allerlei creatieve en groene kunstprojecten tegen.

Meer weten over Park 16Hoven? Kijk dan op www.park16hoven.nl.

De Architectuurguide Park 16Hoven is in boekvorm verschenen:
ISBN/EAN: 978-94-90846-00-8 De Architectuurguide – Gemeente Rotterdam, Park16Hoven, Registratie ISBN 9789490846008

De boekuitgave van de Architectuurguide is gratis verkrijgbaar voor kavelkopers en optienemers bij Park 16Hoven: Rotterdam/stadsontwikkeling – Galvanistraat 15, 3029 AD Rotterdam – (Europoint II, toren II van het Europointcomplex) Joke M.H. Huigen, Vastgoedmedewerker / Vakgroep Gronduitgifte Cluster Stadsontwikkeling / Gebiedsontwikkeling Telefoon (010) 4896965

Architecten

Bouwpartners