Smallingerland – Drachten, Vrijburgh o.a.

Diversiteit en veelzijdigheid

Trek een cirkel om de noordelijke provincies. In het midden van die cirkel ligt de gemeente Smallingerland. Dat is Drachten en 13 dorpen. Drachten is de 2e stad van Fryslân. De gemeente Smallingerland telt ruim 55.000 inwoners, van wie een kleine 45.000 in Drachten wonen. Naast het stadse karakter van Drachten is er in de gemeente ook volop natuur te vinden. In het 2300 ha grote Nationaal park De Alde Feanen bijvoorbeeld. Of in het watersportgebied rondom De Veenhoop.

Smallingerland is veelzijdig en wonen binnen Smallingerland is aantrekkelijk. Graag informeren wij u over een aantal van onze nieuwbouwprojecten.

Vrijburgh
Kiest u voor Vrijburgh dan kiest u voor de dynamiek van de stad en de rust van het platteland. De woonwijk Vrijburgh ligt net ten noorden van het centrum van Drachten. Op de fiets boodschappen doen in winkelcentrum Noorderpoort is prima te doen. Vrijburgh ligt echter ook vlakbij het buitengebied van Drachten waarin het best bewaarde coulisselandschap van Europa te vinden is. Met de autoweg richting Leeuwarden dichtbij bent in deze wijk van alle gemakken voorzien.

De eerste woningen zijn gebouwd en worden al bewoond. Binnen Vrijburgh is zowel ruimte voor projectmatige bouw als particuliere bouw. De kavelgrootte binnen Vrijburgh varieert van 300 m2 tot ruim 600 m2.

Middelgeast
Wilt u landelijk wonen maar toch dichtbij alle voorzieningen? Wellicht is het plan
Middelgeast dan iets voor u. Dit nieuwbouwplan ligt bij het dorp Boornbergum ten westen van Drachten. Middelgeast is onderdeel van een landelijke overgangszone met de hoger gelegen bosrijke zandgebieden aan de ene kant en de lager gelegen waterrijke gebieden aan de andere kant. Met snelweg A7 vlakbij bent u binnen 30 autominuten in Groningen en Leeuwarden. Bent u watersportliefhebber? De grootste jachthaven van Friesland is op fietsafstand.

In het plangebied zijn aanzienlijke oppervlakten water en groen opgenomen. Dit zorgt voor een aantrekkelijk woonmilieu maar ook voor recreatiemogelijkheden. Zo zijn er in het plan meerdere wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd.

Middelgeast heeft zijn eerste bewoners al mogen verwelkomen. Fase 2 en 3 zijn bouwrijp gemaakt. De omliggende openbare ruimte is woonrijp. Er zijn nog kavels beschikbaar voor zowel particuliere als projectmatige bouw.

De Peinder Mieden
In Opeinde, vlakbij Drachten ligt De Peinder Mieden, een bijzonder vorm van wonen in een natuurgebied. Met een minimum aan randvoorwaarden en beperkingen en een maximum aan vrijheden. U bepaalt zelf waar u komt te wonen, hoe groot uw kavel is en hoeveel privacy u krijgt. Maximaal vijfenveertig gegadigden krijgen hier de unieke mogelijkheid om te wonen in de natuur. Zij worden, naast eigenaar van hun eigen kavel, ook – als groep – eigenaar en beheerder van het omliggende landschap. Dat landschap wordt openbaar toegankelijk. Bewoners bepalen zélf hoe de bebouwing van het gebied eruit komt te zien.

Wilt u meer weten over deze projecten, kavels of wonen in Smallingerland in het algemeen? Kijk op www.smallingerland.nl of neem contact met ons op via [email protected] of tel. 0512 581234.

Gemeente Smallingerland I Gauke Boelensstraat 2,
9203 RM Drachten I 0512 581234
[email protected] I www.smallingerland.nl