Roosendaal-Stadsoevers,’t Zand

Twee unieke gebieden: Stadsoevers en ’t Zand, Roosendaal

Roosendaal, een ondernemende stad waar van alles te zien, te doen en te beleven valt. Dé logistieke hotspot van Zuid-Nederland, met rechtstreekse treinverbindingen naar Zwolle, Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen en Antwerpen en met directe ontsluitingsmogelijkheden richting de A17 en A58. Winkelstad bij uitstek, met drie overdekte winkelcentra en het Rosada Fashion Outlet. Vermaard in de regio en geliefd bij de zuiderburen. In de talrijke horecagelegenheden, de mooie winkels en bij de vele evenementen wordt u ontvangen met Roosendaalse gastvrijheid, gemoedelijkheid en gezelligheid. Daarnaast kent Roosendaal de luxe van een groene omgeving met uitgestrekte bos- en heidegebieden, zoals Visdonk, de Rucphense Bossen en de Kalmthoutse Heide.

De komende jaren worden in Roosendaal twee unieke gebieden ontwikkeld: Stadsoevers en ’t Zand. De een in het centrum, aan het water; de ander in het groen. Maar voor allebei geldt: we staan nog aan het begin van de ontwikkelingen.

Wonen aan het water én in de stad
Dit jaar starten we met bouwen op Stadsoevers. Een innovatieve, duurzame en gezonde wijk waarin wonen, werken, leren en beleven onlosmakelijk met elkaar verbonden worden. Dichtbij het centrum, ingeklemd tussen water en groen, met een hoogwaardige openbare ruimte en alle publieke voorzieningen binnen handbereik. De woningen krijgen een bijzondere architectuur met een duurzame energievoorziening. Een uniek gebied bij het station en een directe verbinding met de A17 en A58.

Vooral de openbare ruimte krijgt in dit gebied speciale aandacht. Het plan wordt ruim van opzet met zowel mogelijkheden voor hoogstedelijk wonen en wonen aan het water, als wonen in een ecologische zone. Zo heeft u de voordelen van het centrum, met de luxe en de ruimte van wonen aan de rand van de stad.

Wonen in het groen
Naast Stadsoevers starten we in Roosendaal met nog een bijzondere gebiedsontwikkeling: ’t Zand. Dit nieuw te ontwikkelen woongebied ligt binnen de stadscontour van Roosendaal, maar wel volledig in het bos, grenzend aan natuurgebied Visdonk. Hier ontwikkelt Roosendaal de komende jaren een bijzonder woonmilieu, waarin groen en wonen op een natuurlijke manier samengaan.

Plan is om in ’t Zand uiteindelijk 70 tot 100 grondgebonden woningen te realiseren. Bewoners van ’t Zand gaan deel uitmaken van de natuur en worden daar mede verantwoordelijk voor. We zetten in op kleine woonclusters, waarin de tuinen soepel overgaan in het groen van de omgeving. Private en openbare ruimte worden zo op een natuurlijke manier aan elkaar geknoopt.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in toekomstige of bestaande kavels kijk dan op de website: www.vastgoedgemeenteroosendaal.nl of neem contact op met Christel van Hoek, medewerkster grondzaken bij de gemeente Roosendaal. Dit kan via [email protected] of via telefoonnummer
14 0165.

Gemeente Roosendaal I Stadserf 1, 4701 NK Roosendaal
T 14 0165 I [email protected]
www.vastgoedgemeenteroosendaal.nl
Beschikbare kavels: gemeente Roosendaal: www.Roosendaal.nl