Hoorn – Bangert en Oosterpolder

Welkom in Hoorn

In Bangert en Oosterpolder bouwt u uw eigen droomhuis. De karakteristieke, dorpse architectuur in een landelijke omgeving maakt wonen in Bangert en Oosterpolder uniek. Het heeft een dorpse sfeer, maar ligt toch vlakbij de Westfrisiaweg, de A7 en de stedelijke voorzieningen van Hoorn.

Hoorn
Hoorn moet je voelen. Dat is de slogan die de gemeente Hoorn heeft gekoppeld aan deze heerlijke historische havenstad. De vele monumentale gevels verklappen de geschiedenis binnen de oude muren. Een stad die door de VOC op de kaart werd gezet als koopcentrum voor de regio en die functie nog steeds weet te handhaven. Hoorn is een bruisende, veelzijdige, veelomvattende stad. Een aantrekkelijke plaats voor toeristen uit binnen- en buitenland vanwege de ideale ligging aan het IJsselmeer, de bijzondere binnenhaven, de aantrekkelijke ambiance, de prachtige panden, de gezellige grachten en de diversiteit aan winkels en horeca. Bekend door de vele sfeervolle evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd en van alle gemakken voorzien op het gebied van sport, scholing, recreatie, zorg en welzijn. Een woonplaats die garant staat voor een aaneenschakeling van culturele, commerciële en culinaire hoogtepunten. Van theater tot ijsbaan. Van kaasmarkt tot kermis. Een stad met een rijk verleden en een rijke toekomst. En dat op slechts een kwartiertje fietsen van Bangert en Oosterpolder.

Bangert en Oosterpolder
Midden in het groene en waterrijke West-Friese landschap ligt de sfeervolle wijk Bangert en Oosterpolder. Een unieke locatie aan de noordkant van Zwaag, die het beste van twee werelden biedt. Hier woon je in een dorpse sfeer, maar toch nabij de uitvalswegen en de stedelijke voorzieningen van de historische havenstad Hoorn. Rustig, maar toch centraal. Ruimtelijk, maar toch sociaal. Duurzaam en leefbaar. Een inspirerende omgeving met een aantrekkelijke architectuur, waar jong en oud zich uitstekend thuis voelen. Hoewel de nieuwe wijk een verscheidenheid aan woningtypen biedt, vormt de woonkern toch een eenheid. Een wijk met een warm karakter waarin de royaal opgezette water- en groenpartijen een sfeer van rust en ruimte creëren. Een duurzaam ontwerp op zowel wijk- als woningniveau, waarin ook ruimte vrijgehouden is voor een eigen signature.

Gevarieerd aanbod voor de zelfbouwer
Bangert en Oosterpolder wordt ontwikkeld door de gemeente Hoorn in samenwerking met de Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn B.V. Op deze manier ontstaat er een gevarieerd aanbod van nieuwbouwplannen en gemeentekavels voor de echte zelfbouwer.
Het aanbod van gemeentelijke kavels varieert per periode. Met de nieuwe uitgifte van een groot aantal gemeentelijke kavels in 2020 en 2021, krijgt u nu de kans om in de nieuwste fase van Bangert en Oosterpolder te komen wonen. De zelfbouwkavels in Bangert en Oosterpolder variëren in grote ongeveer tussen de 400 m2 en 800 m2, met ligging aan water of gelegen in een van de hoven. Ook de kavelprijzen variëren. Kijk voor het actuele aanbod en de prijzen van de zelfbouwkavels op www.bangertenoosterpolder.nl.

Meer informatie over de kavels vind u op de website van de gemeente Hoorn en www.bangertenoosterpolder.nl, waar u zich ook kunt inschrijven op de nieuwsbrief van deze wijk.

Gemeente Hoorn I Nieuwe Steen 1, 1625 HV Hoorn I 0229 252200 I [email protected] I www.hoorn.nl / www.bangertenoosterpolder.nl

Fotografie: gemeente Hoorn