Maassluis – Wilgenrijk

Wilgenrijk: echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen – Maassluis

Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland tussen Rotterdam en Den Haag, dichtbij Maassluis, Maasland en het natuurgebied Midden-Delfland. Het woongebied is landelijk, groen en waterrijk. Het staat voor de schoonheid en kracht van Holland in zijn meest pure vorm. Met een rust die zeldzaam is in de Randstad.

Ontwerpfilosofie
Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor de architectuur en het landschap. Dit zijn de kaders voor huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. De ontwerpfilosofie is ontstaan vanuit een zoektocht van vijfendertig (landschaps-)architecten en stedenbouwers naar de betekenis van ‘Echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen’.

Rust in bruisende regio
Wilgenrijk ligt in de bruisende en actieve regio te midden van Den Haag en Rotterdam. Tegelijk biedt het rust en ontspanning: zee, strand en natuurgebied Midden-Delfland liggen om de hoek. Net als de pittoreske stadskernen van onder andere Maasland, Maassluis en Delft.

Kavels als ‘groene kamers’
Een zelfbouw kavel in Wilgenrijk biedt rust en ruimte in een landelijke sfeer. Een ruime tuin is een verlengstuk van uw huis. Door het gevoel van de oude pittoreske Weverskade te combineren met fijn gedetailleerde nieuwe huizen op ruime kavels, ontstaat er een echt Hollands woonsfeer. De kavels, omzoomd met hagen en vol met grote bomen, zorgen ervoor De ruime en scherp geprijsde vrije kavels in Wilgenrijk zijn vanaf 400 m2 en kunnen zo groot u wilt. Voor een prijs vanaf € 250.000,-.

Optie 1 | Het Wilgenrijk huizenboek |
Landelijk wonen onder architectuur, op maat gebouwd
Van Egmond Architectuur (Noordwijk) en Van Mierlo bouw (Maasdijk) stelden in opdracht van Wilgenrijk het Huizenboek samen. U kiest een prachtig huis, op uw favoriete kavel. Het huis wordt uniek door de vele afwerkingsmogelijkheden. Kiest u voor het Huizenboek, dan kiest u voor stijl, prijszekerheid en hoge bouwkwaliteit.

Optie 2 | Zelfbouw | Uw eigen ontwerp bouwen in Wilgenrijk
Uw favoriete kavel kiezen, een eigen huis ontwerpen met een architect volgens de Maassluise School en het vervolgens (laten) bouwen. Creëer hier uw eigen droomplek, helemaal zoals u het zelf heeft bedacht. Het ‘Kavelboek-leidraad voor zelfbouw’ beschrijft uitgebreid wat u in dit uitdagende proces te wachten staat.

Verkoopaanbod
De komende jaren zullen er voortdurend kavels en huizen te koop staan. Per buurt of deelgebied is het actuele aanbod altijd in onze Woonwinkel (in Wilgenrijk) of op wilgenrijk.nl te vinden. Hier vindt u een uiteenlopend huizenaanbod. De nieuwe buurten worden met volwassen groen en vrij van bouwactiviteiten opgeleverd, zodat wonen in uw nieuwe buurt direct comfortabel is.

Woonwinkel
De Woonwinkel Wilgenrijk is dé centrale ontmoetingsplaats voor wonen in Wilgenrijk. Naast centraal informatiepunt is dit ook het kloppend hart van de Wilgenrijk organisatie waar alle kennis, service en begeleiding dichtbij en benaderbaar zijn. Algemene
informatie, adviesgesprekken rondom wonen, bouw, aankoop, financiering, inrichting en vele andere, belangrijke onderwerpen zijn gebundeld op deze locatie aan de Weverskade. Het is dé plek voor een inspirerend gesprek over uw woonwensen, maar u kunt er bijvoorbeeld ook andere, toekomstige bewoners ontmoeten. Door de ligging aan de Weverskade is dit bovendien het perfecte startpunt voor een wandeling door het gebied.

Gemeente Maassluis – Wilgenrijk
Weverskade 110, 3147 PA Maassluis, T 088 1228866, [email protected],  www.facebook.com/wilgenrijk
www.wilgenrijk.nl