Groningen – Meerstad

Wakker worden tussen het ruisende riet, je dag beginnen met een frisse duik in het Woldmeer en ‘s avonds op de fiets naar Groningen voor een gezellig etentje of een mooie theatervoorstelling? In Meerstad kan het allemaal!

Meerstad is een prachtig woon- en recreatiegebied, met het Woldmeer als kloppend hart. Een heerlijk meer om aan, op of dichtbij te wonen. Met zwemmen en varen in de zomer en schaatsen in de winter. Meerstad brengt dus het beste van meerdere werelden samen: je ervaart er de ruimte en de vrijheid, terwijl je omringd bent door alle hedendaagse woongemakken. Met prachtige natuurgebieden op fiets- en loopafstand en het bruisende centrum van Groningen om de hoek. Een ideale combinatie!

Gasloos bouwen
Meerstad hecht veel waarde aan duurzaamheid. Een belangrijk thema in het kader van een toekomstbestendige ontwikkeling is energie. In Meerstad worden geen gasleidingen aangelegd. Dit betekent dat de woningen op een alternatieve manier worden verwarmd en dat er elektrisch wordt gekookt. Bewoners kunnen zelf ook bijdragen aan een duurzame woon – en leefomgeving. Door bijvoorbeeld te kiezen voor duurzame materialen, gebruik te maken van passieve zonne-energie of het opwekken van duurzame energie op het dak.

 • Voorzieningen nu en in de toekomst
  – Gezondheidscentrum met onder meer huisartsen, logopedisten, verloskundigen en (kinder)fysiotherapeuten;
  – Reguliere OV- verbinding met hartje stad;
  – Brede basisschool (openbaar en christelijk onderwijs) en kinderopvang;
  – In 2020 opent een tweede school met kinderopvang haar deuren in Meerstad;
  – Vanaf 2020 kun je in Meerstad je dagelijkse boodschappen bij de plaatselijke supermarkt doen. Ook in de directe omgeving van Meerstad zijn volop mogelijkheden om boodschappen te doen.

Het wonen
In Meerstad kun je wonen zoals jij dat wilt: wonen in de natuur, aan het park, aan of op het water, in een hofje of aan een ‘brede’ groene laan met veel bomen. Meerstad kent op dit moment drie verschillende woonwijken, waaronder Meeroevers, Tersluis en de IJsbaanlocatie. Op korte termijn zullen hier de wijken Groenewei en De Zeilen aan worden toegevoegd. Elk gebied heeft z’n eigen karakter, woningdichtheid en diversiteit aan woningtypen. Zoals rij-, halfvrijstaande of vrijstaande woningen, unieke drijvende woningen, appartementen en prachtig gelegen zelfbouwkavels aan het water of midden in de natuur voor het bouwen van je eigen droomhuis. Meerstad is dus meer dan zomaar een woongebied. Meerstad is voor echte levensgenieters. Voor mensen die op zoek zijn naar het ultieme vakantiegevoel, gewoon thuis in hun eigen huis. Ieder dag weer.

Meer weten?
Wil je meer weten over het unieke wonen en leven in Meerstad, kijk dan op onze site of kom langs in ons informatie- en verkoopcentrum. Wij vertellen je graag meer over het gebied, de huidige nieuw- en zelfbouwmogelijkheden en de laatste ontwikkelingen. Kijk voor de openingstijden op meerstad.eu

Gemeente Groningen, Projectbureau Meerstad I Zijlkade 2, 9613 CV Meerstad I 050 5995710 I
[email protected] I www.meerstad.eu

Fotografie: Bas Meelker, Ard Bodewes