Culemborg – Parijsch

Bouwactiviteiten Parijsch, Gemeente Culemborg

‘We zijn blij met de diverse nieuwbouwactiviteiten in Parijsch’, vindt Maisa Verwey, projectleider Parijsch bij de gemeente Culemborg. ‘Van kopers die hun keuze op Parijsch laten vallen horen we dat ze Culemborg een aantrekkelijke stad in het groen vinden en die bovendien gemakkelijk bereikbaar is per trein en met de auto via de A2. Dat deze relatief nieuwe wijk al winkels, scholen en sportvoorzieningen heeft, is een pre.’

Fasen
De wijk Parijsch wordt in fasen gebouwd. Parijsch Noord werd in 2008 afgerond en Parijsch Centrum in 2010. In Parijsch Zuid (de eerste fase ligt ten westen van de Laan naar Parijsch en grenst aan de zandwinplas de Lokkershoek) worden nog eens 1100 woningen gerealiseerd.

Verwey: ‘Dat is het plan, maar de termijn waarop we dat kunnen realiseren is niet duidelijk. Daarvoor zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen op de woningmarkt.’ In december 2013 zijn de eerste 11 rijwoningen opgeleverd. Inmiddels is gestart met de bouw van de eerste 2-onder-een-kap woningen, twaalf stuks waarvan zes aan het water, en met de bouw van de volgende 8 rijwoningen. De volgende zes 2-onder-een-kappers aan het water en 12 rij woningen zijn grotendeels verkocht.’ Na jaren van stilstand wordt er eindelijk weer echt gebouwd in Culemborg. Bewust op kleine schaal om risico’s te beperken en de kopers zekerheid te geven dat de woning snel in aanbouw wordt genomen.

Vrije kavels
In de eerste fase van Parijsch-Zuid worden 18 vrije kavels aangeboden. Voor het realiseren van vrijstaande woningen krijgen kopers de mogelijkheid om hun eigen woning te ontwerpen en te laten bouwen. In totaal gaat het om 18 kavels -van 400 tot 800 m²- waarvan er 4 aan het water van de Lokkershoek liggen. Voor de 4 waterkavels is er begin 2014 een biedingsprocedure gestart. Van de overige kavels is er nog een aantal beschikbaar. Gegadigden kunnen zich aanmelden.

Energie
Aan de nieuw te bouwen woningen in Parijsch worden hoge eisen gesteld ten aanzien van het energieverbruik. Voor de vrije kavels is daarvoor een kortingssysteem op de grondprijs ontwikkeld. Door middel van een puntentelling kunnen kopers daarvoor in aanmerking komen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar levert de bewoners ook nog eens geld op.

Ruime mogelijkheden
In Parijsch kan ieder zijn woonwensen waarmaken. Er is een ruim aanbod van koopwoningen en huurwoningen in diverse prijscategorieën. De vrije kavels bieden de
mogelijkheid om woonwensen op maat in te vullen. In een aantal zones wordt dit wonen gecombineerd met de mogelijkheden voor werken aan huis.

Voor meer informatie: www.parijsch.nl, [email protected].

Gemeente Culemborg I Ridderstraat 250 4101 BK Culemborg / Postbus 136, 4100 AC Culemborg
0345 477700 I [email protected] I
www.parijsch.nl