Emmen – Zelfbouwkavels

Wonen in het groen maar ook de voorzieningen van een stad

Heeft u altijd al in de natuur willen wonen aan de rand van de stad? Emmen biedt u dé kans om uw woonwens in vervulling te laten gaan. Hier vindt u overal de natuur op loopafstand, maar ook de nabijheid van voorzieningen van een stad. In Emmen is er genoeg ruimte om te wonen en te werken, te leren en te recreëren.

Welkom in Emmen
Emmen telt ruim 109.000 inwoners die wonen in de stedelijke kern of in één van de omliggende wijken en dorpen, ieder met een eigen, karakteristieke sfeer. Emmen is één van de groenste gemeenten in Nederland met bos, veen en open landschappen. U wandelt er door het ongerepte landschap dat Vincent van Gogh inspireerde zijn leven aan de schilderkunsten te wijden. U fietst er over de talloze fietspaden bezongen door Daniël Lohues in zijn nummer ‘op fietse’.

Emmen heeft alles wat u van een moderne stad mag verwachten. Een gezellige markt, een modern winkelcentrum met een veelzijdig winkelaanbod, een megabioscoop, een stadspark waar kunst, cultuur en innovatie centraal staan en diverse uitgaansgelegenheden. In stadscentrum de Vlinderstad is het gezellig winkelen, Wildlands Adventure Zoo is een absolute must see, een mooie voorstelling bekijkt u in het prachtige Atlastheater en in het stadion van FC Emmen geniet u van een voetbalwedstrijd op eredivisieniveau. In Emmen zijn diverse sportfaciliteiten (medio 2019 is het nieuwe zwembad klaar), is er voortgezet onderwijs, zijn er MBO- en HBO-instellingen en is er nationaal en internationaal georiënteerde bedrijvigheid. Kortom, in Emmen maakt u het mee!

Zelfbouwkavels
Een eigen huis bouwen is voor veel mensen een grote wens of droom. Delftlanden en Oude Meerdijk zijn op dit moment twee inspirerende wijken in Emmen waar u uw droom waar kunt maken.

Delftlanden
Of u nu een grote villa wil, een bungalow of een knusse twee-onder-één kapper, in Delftlanden maakt Emmen het mogelijk, terwijl u de regisseur bent van uw droomhuis! (Duurzame) Zelfbouw is kwaliteit, maatwerk en extra veel woonplezier. Delftlanden, de jongste woonwijk van Emmen kenmerkt zich door groen en ruimte en heeft een zeer gunstige ligging: dichtbij het centrum van Emmen, uitvalswegen en het station.

Oude Meerdijk
Het project Oude Meerdijk ligt aan de rustige karakteristieke Oude Meerdijk, op fietsafstand van het centrum van Emmen. Scholen, wijkwinkelcentrum, sportvoorzieningen, cultuur en openbaar vervoer, u vindt het allemaal op looptafstand. In deze groene ruim opgezette woonbuurt, met prachtige bomenlaan, is plaats voor 41 nieuwe vrijstaande woningen, zowel met kap als met plat dak. Dit plan is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Emmen en Brands Bouwontwikkeling B.V.

Kavel kopen?
Neem voor meer informatie contact op met Marielle Zomers (accountmanager woningbouwkavels). Marielle: ‘Een eigen huis bouwen is een hele belevenis en daar willen we u graag bij helpen. Wij staan voor u klaar met adviezen en begeleiden u tot aan de aankoop van de kavel.’

Gemeente Emmen I Raadhuisplein 1, 7811 AP Emmen I 140591 I www.gemeente.emmen.nl

[email protected] I www.oudemeerdijk.nl / Facebook.com/bouwkavelsemmen

Fotografie: gemeente Emmen, Jan Anninga, Theo Berends