Friesland – Leeuwarden, Blitsaerd – kavels Windgroep

Zelf bouwen in Friesland
Leeuwarden –  Blitsaerd, zelf bouwen aan vaarwater

Blitsaerd is een groene, zeer ruim opgezette woonwijk met veel vaarwater. Deze nieuwe woonwijk is gelegen vlak naast natuurgebied De Grote Wielen op nog geen 10 minuten fietsen van het historische centrum van Leeuwarden. Het westelijke deel van de wijk is vrijwel afgerond. Hier is een groot aantal woningen gerealiseerd door kavelkopers in de vrije sector. Nu is het oostelijke deel van Blitsaerd aan de beurt. Met de aanleg van dit gebied wordt in 2020 begonnen. Blitsaerd oost zal ruimte bieden aan 110 bouwkavels voor vrijstaande woningen, waarvan 70 voor de zelfbouwers in de vrije sector.

De kavels, allemaal gelegen aan open vaarwater, variëren in omvang van 630 m2 tot 3.400 m2. De kavels worden te koop aangeboden voor een prijs vanaf € 120.000,– exclusief btw vrij op naam. De grootste kavels hebben uiteraard een aanzienlijk hogere prijs.

Kopers kunnen zelf hun architect kiezen. Op een deel van de kavels kan welstandsvrij worden gebouwd. Meer informatie hierover is te vinden in het beeldkwaliteitsplan dat naar verwachting in maart 2020 zal worden vastgesteld door de gemeenteraad van Leeuwarden, waarna de verkoop zal starten.

De wijk Blitsaerd is bijzonder fraai gelegen aan de bekende Bonkevaart, tijdens hele strenge winters het decor van de finish van de Elfstedentocht en in de zomertijd een vaarroute voor de vele waterliefhebbers. Door de ligging en ruime opzet is Blitsaerd een wijk die garant staat voor een permanent vakantiegevoel. Vanuit een groot deel van de wijk is er een prachtig uitzicht over het weidse landschap en de omringende natuur.

In de directe nabijheid van Blitsaerd zijn scholen en winkels gevestigd, bevindt zich een prachtige 18 holes golfbaan en een heerlijk recreatiegebied, de Groene Ster.

Blitsaerd is wonen met allure. Een prima plek voor mensen die weten hoe ze van het leven kunnen genieten.

Blitsaerd is een gebiedsontwikkeling van de Gemeente Leeuwarden en Wind Groep BV uit Drachten.

Kijk voor meer informatie op www.blitsaerd.nl

Wind Groep I Burgemeester Wuiteweg 35, 9203 KA Drachten I 0512 571471 I [email protected] I www.windgroep.nl / www.blitsaerd.nl.

Fotografie: Theo de Witte. Kavelimpressie: Talsma 3D