Ommen – De Vlierlanden

Prettig wonen, goede voorzieningen en ruimte. Dat is helemaal Ommen!

Met z’n vele terrasjes en leuke winkeltjes is Ommen een toeristische trekpleister in de regio. Ommen heeft dankzij de vele voorzieningen zoals voortgezet onderwijs, een zwembad, theater en een fraai centrum een belangrijke functie voor de omliggende dorpen. Inwoners van Ommen waarderen deze combinatie van hoogwaardige voorzieningen en een mooie omgeving, in een gemoedelijke sfeer.

De Vlierlanden, aangenaam wonen op de grens van stad en land
Ruimte, groen en buiten. Dat is woonbuurt De Vlierlanden in Ommen. Een rustige en duurzame woonwijk waar het buitenleven centraal staat en waar ieder plekje z’n eigen karakter heeft. Met de afwisselende bouw, natuurlijke inrichting, het dorpse karakter en een diversiteit aan mensen voel je je snel thuis. De Vlierlanden past als een puzzelstukje in de natuurlijke, groene en bosrijke omgeving van Ommen.

– Vlierbrink
Woonsfeer De Vlierbrink ligt in De Vlierlanden. Hier vind je een echte dorpse en landelijke uitstraling. Je kunt er het huis van je dromen bouwen: vrijstaand of twee-onder-een-kap. De ruime kavels liggen aan groene woonstraten die passen bij de eenvoud van het oude landschap, afgewisseld met groene plekken en een hofje. Er is plek voor verschillende woningtypen waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Bouwen in De Vlierbrink betekent dat je veel vrijheid hebt om jouw woonwens te realiseren.

– Boerenerven

In de ruim opgezette woonsfeer Boerenerven kun je een vrijstaande boerderijwoning of erfwoning bouwen. Ieder boerenerf bestaat uit drie zeer ruime kavels en een gezamenlijk erf. Net als in de rest van De Vlierlanden, heb je ook in woonsfeer Boerenerven veel vrijheid bij het realiseren van jouw woonwens. De boerderijwoning staat op een prominente plek op het erf. De erfwoningen staan rond het gezamenlijke erf. Ieder erf biedt bovendien ruimte voor een gezamenlijke schuur. De erven zijn net als in een traditioneel boerenlandschap omzoomd door sloten, bosschages en authentieke beplanting.

Kijk voor een actueel overzicht van de beschikbare kavels op www.devlierlanden.nl. Hier vind je ook een handige rekentool waarmee je kunt uitrekenen hoeveel je droomhuis ongeveer kost.

Haven West

Op loopafstand van het gezellige centrum van Ommen met alle voorzieningen en leuke terrasjes. Vlakbij de rivier de Vecht en de prachtige natuur-, bos- en wandelgebieden die Ommen rijk is. Dat alles maakt Haven West een fijne plek om te wonen. Er is veel vrijheid om je droomhuis te bouwen en als toekomstige bouwer kun je veel zelf beslissen. Er zijn verschillende woningtypes mogelijk, zowel vrijstaand als twee-onder-een-kap. De wijk is verkeersluw van opzet en daarmee heel geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Meer weten over wonen in Ommen?

De medewerkers van het Woonteam vertellen je graag over de bouwmogelijkheden om jouw woonwens uit te laten komen in Ommen. Neem contact op met het Woonteam via 14 0529 of kijk op www.ommen.nl/wonen.

Gemeente Ommen
I Chevalleraustraat 2, 7731 EE Ommen I T 140529 I
[email protected] I www.devlierlanden.nl / www.ommen.nl/wonen