Uitgeest – Sportpark de Koog

Sportpark de Koog – Uitgeest
Eeuwenlang bleef Uitgeest een klein dorp, gelegen op een oude strandwal nabij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Uitgeest is van oudsher omgeven door water en weilanden en heeft zijn dorpse karakter goeddeels weten te behouden. Het dorp heeft daarbij veel voorzieningen en is goed gesitueerd nabij de Randstad.

Alleen aan de bestaande straten van Uitgeest vond oorspronkelijk huizenbouw plaats. De eerste bescheiden uitbreidingen kwamen pas in de 20e eeuw. In 1966 begon de bouw van de wijk De Koog, die dertig jaar later werd voltooid. In 1990 werd begonnen met de bouw van wijk De Kleis aan de zuidkant van het NS-station. In de 21e eeuw was het de beurt aan de wijk Waldijk. Naar verwachting is deze wijk binnen drie jaar gereed.

Door de herinrichting van Sportpark de Koog zijn veertien vrije kavels in de verkoop gekomen. Vrij betekent hier ook echt ‘vrij’. Er is een enorme vrijheid in het ontwerp en de architectuur. De maximale goothoogte bedraagt 6 meter en de maximale nokhoogte 11 meter. De bebouwingsvlakken zijn 10 x 14 meter en daarbuiten mogen nog bijgebouwen gebouwd worden. Hiermee zijn de bouwregels zo ongeveer al allemaal genoemd.

De kavels variëren in grootte van 469m2 tot 647m2 en bieden voldoende ruimte voor het bouwen van een vrijstaande woning. Door de grote vrijheid in het ontwerp bieden deze kavels een goede kans om zowel een grote als kleine(re) woning te bouwen. Hier kan echt een droomhuis worden gerealiseerd.

De kavels zijn gesitueerd aan de rand van Uitgeest met een rustige en gunstige ligging t.o.v. treinstation Uitgeest, autosnelweg A9, winkelcentrum en scholen. Steden zoals Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zijn zowel met de auto als de trein goed te bereiken.

Ook aan natuurliefhebbers heeft Uitgeest veel te bieden. Zo is er een eigen natuur- en watersportgebied (Uitgeestermeer). Houdt u meer van het strand en de duinen, dan ligt op fietsafstand het beschermde Noord-Hollands Duinreservaat, waar u alleen wandelend of met de fiets door heen kunt. De fraaie badplaatsen Bakkum, Wijk aan Zee en Egmond zijn eenvoudig met de auto te bereiken.

De boekuitgave van de Nationale Architectuurguide is gratis verkrijgbaar voor kavelkopers en optienemers bij:
Brantjes Makelaars I Deutzstraat 37, 1961 NS Heemskerk I 0251 241194 I [email protected] I www.brantjesmakelaars.nl