Culemborg – Sprokkelenburg

Verover je vrijheid: Ben jij klaar voor Sprokkelenburg? – Culemborg

Culemborg ligt in het Rivierengebied in Gelderland. Van een kleine handelsvestiging aan de Lek is Culemborg door de eeuwen heen uitgegroeid tot een volwassen stad met circa 28.000 inwoners. In het historische en gezellige stadshart vindt u naast gespecialiseerde zaken ook vestigingen van de grotere winkelketens. Culemborg ligt in de noordwestelijke punt van Gelderland, tegen de provincie Utrecht aan. De rivier de Lek vormt hier de natuurlijke provinciegrens. Het heeft een eigen NS-station. Ten westen van Culemborg loopt de A2. De steden Utrecht en Den Bosch liggen beide op ongeveer een half uurtje rijden. Dankzij een veerpont zet u direct voet aan wal in de provincie Utrecht.

Culemborg heeft onder meer twee middelbare scholen, een jachthaven, diverse musea, theaters, een actief verenigingsleven, uitstekende sportvoorzieningen en diverse recreatiemogelijkheden.

Het plan Sprokkelenburg

Sprokkelenburg ligt op de grens van stad en land. Het is een kleine, luxueuze woonwijk, goed bereikbaar door het reeds bestaande wegennet. Winkels, scholen en sportvoorzieningen zijn dichtbij. Het centrum van Culemborg ligt op slechts een kwartiertje lopen. Dit maakt het wonen in Sprokkelenburg comfortabel.

Het historische stadspark De Plantage begrenst het plan aan de noordzijde. Aan de oostzijde grenst Sprokkelenburg direct aan het buitengebied van Culemborg waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Kortom, dicht bij het centrum van Culemborg en toch geheel vrij in het groen.

In de wijk Sprokkelenburg biedt de gemeente Culemborg vrije kavels aan. Er is geen vaststaande bouwstijl aan Sprokkelenburg gekoppeld. U heeft, als een echte pionier, werkelijk alle vrijheid om hier uw droomwoning te bouwen! De gemeente heeft met wonen op Sprokkelenburg een ambitieus project voor ogen. Er komen unieke kwaliteitswoningen, waardoor Sprokkelenburg een fraaie, gewilde wijk is. De gemeente gaat graag met u in gesprek over uw wensen, bijvoorbeeld over de grootte en de ligging van de kavel.

Kies uw kavel

Iedere kavel in het plan heeft unieke kenmerken. De percelen liggen tegen De Plantage of aan een doodlopend straatje, aan de rand van het buitengebied of juist dicht bij de ontsluitingsweg. Alle kavels liggen gunstig qua bezonning en er is veel ruimte voor openbaar groen ingepland. Er komen zeven woonvelden die uit meerdere kavels bestaan. Een bouwkavel in Sprokkelenburg heeft een minimale afmeting van 700 m2, de exacte afmeting bepaalt u in overleg met de gemeente.

Contact
Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Culemborg, Anne-Louise Vader.

Gemeente Culemborg I Ridderstraat 250 4101 BK Culemborg / Postbus 136, 4100 AC Culemborg I
0345 477805 / 06 31632662 I [email protected] I www.woneninsprokkelenburg.nl I facebook: wonen in sprokkelenburg I twitter: @sprokkelenburg