Nissewaard – Zelfbouwkavels

Volop mogelijkheden om zelf je droomhuis te bouwen

Spijkenisse, Zuidland, Geervliet, Heenvliet, Simonshaven, Abbenbroek en Hekelingen vormen samen de gemeente Nissewaard. Een gebied vol tegenstellingen. Het is een moderne omgeving waar je op allerlei manieren kunt genieten van de architectuur, natuur en cultuur. Maar het is ook een historische plek die al eeuwen oud is en waar de watergeuzen vroeger hun toevlucht zochten. Het is dorp versus stad. Dynamiek versus rust. Industrieel versus natuur. Oud versus nieuw. In Nissewaard, op het schitterende eiland Voorne-Putten, komen werelden samen.

In Nissewaard zijn drie grote zelfbouwlocaties voor wie zelf een huis wil bouwen, in Hekelingen, Spijkenisse en Zuidland.

Heer en Meester, Hekelingen
De grootste zelfbouwlocatie van Nissewaard is Heer en Meester, aan de rand van het landelijke dorp Hekelingen. Je woont hier dorps en aan de polder, met alle stedelijke voorzieningen van Spijkenisse bij de hand. Je vindt in Heer en Meester kavels tussen circa 781 en 1.402 m2. De gemiddelde omvang van een kavel in Heer en Meester is bijna 1.000 m2. Je kunt in Heer en Meester zelfs een eiland kopen.

Drogendijk, Spijkenisse
In Spijkenisse, in de wijken Maaswijk en Waterland zijn nog enkele kavels te koop. In Maaswijk woon je nabij allerlei voorzieningen (winkels, scholen, kinderopvang en sport) en heb je recreatiegebied De Uitwaayer voor de deur. De kavels in Waterland liggen tussen een waterpartij en de polder.

Kreken van Nibbeland, Zuidland
De Kreken van Nibbeland in Zuidland is behalve een geliefde nieuwbouwwijk ook een belangrijke zelfbouwlocatie. De oppervlaktes van de nog beschikbare kavels in de eerste fase zijn 427 en 769 m2. Een deel van de bouwpercelen in De Kreken van Nibbeland ligt aan het water. Je woont hier met alle voorzieningen binnen handbereik. Zoals basisscholen, kinderopvang, sportverenigingen, winkels voor de dagelijkse boodschappen en het prachtige recreatiegebied De Bernisse.

Gemeente Nissewaard I Postbus 25, 3200 AA Spijkenisse I 140181 I [email protected] I www.nissewaard.nl / www.nissewaardwoont.nl

Fotografie: Gemeente Nissewaard
Zelfbouwkavels – Zuidland, Nissewaard
Zelfbouwkavels – Heer en Meester, Hekelingen, Nissewaard
Kreken van Nibbeland
Gaddijk