Twello – De Schaker

Plan De Schaker in Twello – Gemeente Voorst

Tussen Veluwe en IJssel, in het hart van de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen ligt onze groene gemeente Voorst. Een gemeente met een rijke historie en een grote diversiteit aan landschappen, monumenten en buitenplaatsen. Een groot aantal pittoreske dorpjes biedt u de sfeer van vroeger, met het voorzieningenniveau van nu. De uiterwaarden met vergezichten en de beboste landgoederen met de prachtige landhuizen maken het landschap spannend en afwisselend. De ideale ligging aan de A1 en A50 en de goede treinverbinding maakt de gemeente zeer goed bereikbaar en binnen 15 fietsminuten bereikt u vanaf de hoofdkern Twello de historische stad Deventer.

De Schaker in Twello
Het plan De Schaker in Twello is met circa 320 woningen het grootste uitbreidingsplan dat de komende jaren in de gemeente Voorst gerealiseerd wordt. Het plan bevat 84 kavels, waarop u de komende jaren als particuliere opdrachtgever een woning kunt realiseren.

Binnen De Schaker vormt het landschap en niet de bebouwing, de kwalitatieve, ruimtelijke drager van het plan. De ligging in en de interactie met het landschap (met name het Fliertdal) zijn bepalend voor het architectonisch beeld van de bebouwing.

Particulier opdrachtgeverschap
Het plan De Schaker heeft vier verschillende woonbuurten, elk met een eigen karakter, te weten Holthuis Oost, Fliertbuurt, Oost 2 en Voordersteeg. Het bestemmingsplan bevat richtlijnen over de beeldkwaliteit binnen deze woonbuurten. De particulier wordt hier echter wel zoveel mogelijk vrij gelaten. Creativiteit wordt hierbij beloond!

Kaveluitgifte Holthuis Oost
De uitgifte van bouwkavels start binnen het plandeel Holthuis Oost. Dit plandeel borduurt voort op het aangrenzende, zeer succesvolle plan Achter ´t Holthuis. Kenmerkend voor het plan Achter ´t Holthuis is de ruime opzet, met bosstroken tussen de verschillende bouwstroken en de beukenhagen op de grens tussen privé eigendom en het openbaar gebied. De slogan van dit plan is niet voor niets: ´Wonen tussen de bomen´. Deze ruime, groene opzet wordt ook toegepast in het plan De Schaker, waardoor een eenheid tussen beide buurten ontstaat. Dit plandeel bevat in totaal 32 kavels in de vrije sector en is door de ligging direct aan de natuur van het Fliertdal een unieke woonomgeving.

Meer informatie
Alle informatie over het plan De Schaker vindt u op www.voorst.nl/twello-de-schaker. U kunt tevens contact opnemen met Arjan Klein van de afdeling grondzaken,
telefoonnummer 0571 279265 of e-mail [email protected].

Gemeente Voorst, plan De Schaker in Twello I
H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello I
T 0571 279265 I [email protected] I
www.voorst.nl/twello-de-schaker