Borne – Bornsche Maten

Borne is een kleine woongemeente in de stedelijke lijn Almelo, Hengelo en Enschede. De plaats heeft 22.000 inwoners en kenmerkt zich door de centrale ligging, de vele voorzieningen, de mate van veiligheid en het genoeglijke leven. Borne is een dorp, maar met een stadse signatuur.

Borne wordt ontdekt door 30-plussers. Ze wonen graag in een sfeervolle plaats waar je geen onbekende bent voor de buren, maar waar ieders privacy wordt gerespecteerd. Waar kinderen nog op straat kunnen spelen en de bossen praktische in de achtertuin liggen. Borne is door de ligging op de stedelijke lijn en de groene as van het nationaal landschap onderscheidend ten opzichte van andere gemeenten. Scholen, winkels en openbaar vervoer zijn op 5 minuten lopen of fietsen bereikbaar. De snelweg naar de omliggende steden of richting Randstad is in een paar minuten bereikt, terwijl de bossen van kasteel Twickel, landgoed Weleveld of het Springendal uitnodigen voor een heerlijke fietstocht.

Woonmogelijkheden
Om aan de grote behoefte aan nieuwbouwwoningen te kunnen voldoen is Borne een aantal jaren geleden gestart met de realisatie van de nieuwbouwwijk Bornsche Maten. De Bornsche Maten kenmerkt zich door diversiteit in woonsferen en veel groen en ruimte. De Bornsebeek die hier van oorsprong door het landschap meandert, heeft hierin een prominente plek gekregen. In 2012 is langs de beek een fraai park aangelegd en alle woonbuurten liggen centraal om dit park.

Nulenergie
In het deelplan Singelwonen mag zonder beperkende voorschriften worden gebouwd. De ideale locatie om woningen en woonvormen te creëren die voorop lopen in de tijd. Woningen die zoveel energie opleveren als de bewoners zelf verbruiken. Met goede isolatie, het juiste ontwerp en met de modernste technieken is het mogelijk. Dat wonen anno 2020 hele mooie en bijzondere ontwerpen oplevert, bewijzen de 18 ontwerpers die door een vakjury zijn geselecteerd. Hun inzendingen zijn gebundeld in een magazine dat is op te vragen bij de projectorganisatie, stuur een email met uw gegevens naar [email protected].

De realisatie van de wijk Bornsche Maten is met 700 woningen inmiddels goed op weg. Niet alleen door de huizen, het park en de voorzieningen, maar ook goed op weg in het kader van de sfeer. Bewoners kennen elkaar, helpen elkaar en vieren af en toe feest met de straat en de buurt. De Bornsche Maten is vergroeid met de Bornse cultuur die zich kenmerkt door gemoedelijk Twents, maar wel van deze tijd. Profiteren van de voordelen van de grote steden op korte afstand, maar in eigen huis gezelligheid en warmte en naoberschap.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in het project Wonen2020 of in een van de andere plandelen en woonmogelijkheden in Borne. Kom dan bij ons langs in het gemeentehuis van Borne. Bekijk onze website www.bornschematen.com of volg ons op social media.