Peel en Maas – Giel Peetershof

Giel Peetershof: Wonen zonder grenzen! – Egchel

Giel Peetershof is dé nieuwe bouwlocatie in het Noord-Limburgse Egchel waar duurzaamheid, vrijheid en respect voor de natuur en elkaar centraal staan.

Duurzaamheid
In dit project van de gemeente Peel en Maas staat duurzaamheid voor meer dan zonnepanelen en waterbesparing. Het vormt een basisgedachte voor een woonwijk waar mensen samen leven, wonen en werken met oog voor de toekomst. Een wijk anders dan alle andere.

In Giel Peetershof wordt lokaal duurzame energie opgewekt, een helofytenfilter aan-gelegd dat huishoudelijk afvalwater zuivert, hemelwater hergebruikt en komt er geen aardgasleiding. Uitgebreide groenvoorziening, smalle wegen, centrale parkeergelegenheden en veel rust zullen het beeld schetsen van Giel Peetershof.

Vrijheid
Giel Peetershof heeft geen beeldkwaliteitsplan en biedt vrijheid in de breedste zin van het woord. In deze welstandsvrije wijk kunnen de bewoners in alle ruimte en vrijheid hun eigen huis bouwen. Zij mogen zelf het uiterlijk, de architectuurstijl, kleur en verhoudingen van hun woning bepalen. De woning moet uiteraard wel voldoen aan de ambities van de duurzame wijk Giel Peetershof. Hierbij wordt gelet op duurzaamheid, sociale binding en beleving.

Verder kan ook de kaveloppervlakte vrij gekozen worden. De totale oppervlakte van het project beslaat circa zeven hectare grond en biedt ruimte aan ongeveer 120 woningen. De grond is ingedeeld in woonvelden en binnen deze woonvelden kan, vanaf 150 m2 tot bijna elke gewenste oppervlakte, een kavel gekocht of in erfpacht genomen worden. Zodoende kan de bewoner zijn woning realiseren naar eigen wens en binnen beschikbaar budget. Daarom biedt de woonwijk ruimte aan iedereen: jong en oud, starters, echtparen, alleenstaande en gezinnen.

Samen leven
De wijk is vernoemd naar Giel Peeters, ereburger van Egchel. Hij was een inspirerende pastoor maar bovenal een vriend voor iedereen, iemand die altijd voor anderen klaarstond. Niet voor niets is de wijk naar deze bijzondere man vernoemd. In Giel Peetershof is het thema ‘samen leven’ een van de kernwaarden. Na de individualisering van de samenleving de afgelopen decennia, beseffen we steeds meer dat we behoefte hebben aan een maatschappij waarin mensen voor elkaar klaarstaan. Giel Peetershof biedt mensen de kans om hun idealen en dromen te verwezenlijken en samen te bouwen aan een ‘duurzame toekomst’.

Kortom, Giel Peeterhof is een innovatieve wijk, gekenmerkt door:
geen aardgasleiding
helofytenfilter
nul- op de meter
vrije kavel(oppervlakte)keuze
veel groen
rust
particuliere bouw en CPO
– duurzaam
– ecologisch
– passief
– biobased
– houtbouw

Kom jij bij ons jouw droomhuis verwezenlijken?

Giel Peetershof is een project van gemeente Peel en Maas – Wilhelminaplein 1, 5981 CC Panningen
077 306 66 66 – [email protected]
www.gielpeetershof.nl