Deventer – bouwlocaties

Hier wil je niet meer weg! – Deventer

Wie hier eenmaal woont, wil niet meer weg. Het is heerlijk wonen met de gezellige binnenstad, het Sallandse groen, de blauwe IJssel en alles op fietsafstand. Zoekt u een nieuw huis? Kies uit een gevarieerd aanbod van bouwkavels. Dorps of stads wonen: qua woonomgeving en type woning is er voor elk wat wils. En altijd met de voorzieningen om de hoek. In Deventer vind je je eigen woonplek.

Zelf- en samenbouw
Gemeente Deventer biedt kavels voor zelf- en samenbouw verspreid door Deventer in verschillende prijsklassen. U kunt zelf een kavel kiezen die pas bij uw woonwensen en budget. Ook bepaalt u zelf hoe uw huis eruit komt te zien, van binnen en van buiten. Zoals veel leefruimte in of meer ruimte om het huis.

Kansen zelf- en samenbouw
Dit is mogelijk op kavels:
– U bepaalt zelf hoe uw woning eruit komt te zien (zowel van binnen als buiten)
– Voor elk budget een woning
– Bouw samen met familie, vrienden of buren en deel de kosten
– Laat uw woning bouwen of bouw het (deels) zelf
– Van vrijstaande villa tot rijtjeswoning

Vier locaties, elk met zijn eigen bijzondere karakter
Het Havenkwartier is een unieke plek, met oude loodsen en havengebouwen en vlak bij het water en de binnenstad. Kopers zijn vrij in het ontwerpproces.
Wonen in het Oer Hollands dorp Schalkaar. De Wijtenhorst & Douweler Leide is geen typische nieuwbouwwijk, maar met recht een totaal andere manier van bouwen, wonen… en leven!
In het Eikendal heeft u de mogelijkheid om uw eigen droomhuis te realiseren op kavels van ca. 1500 m2. Geen woning in Eikendal is hetzelfde.
De Vijfde Hoek biedt een rustige, groene omgeving met winkels onder handbereik en het landelijk gebied als uw achtertuin.

Naast de bovengenoemde locaties zijn er ook kavels beschikbaar in Lettele en Spikvoorde.

Versoepelde uitgiftevoorwaarden
De gemeente Deventer heeft de voorwaarden voor de uitgifte van bouwgrond van verschillende locaties tijdelijk aanzienlijk versoepeld. Hierdoor wordt een kavel kopen in Deventer nog aantrekkelijker. Bij een aantal projecten krijgen kopers bovendien een korting van 15% op de kavelprijs. De versoepelde verkoopwaarden gelden van 1 maart 2013 tot en met 1 maart 2014. Uw korting kan oplopen tot wel 75.000 euro! Bovendien geeft de gemeente u meer tijd en ruimte om uw bouwplannen voor te bereiden, uw bestaande woning te verkopen en de financiering rond te krijgen. Ook kunt u tegen een vergoeding alsnog van de koop afzien als u uw huidige woning niet kunt verkopen.

Meer informatie
Alle informatie over de verschillende locaties kunt u vinden op de site wonenin.deventer.nl. U kunt ook contact opnemen met Maddie Leerkes, telefoonnummer 14 0570 of e-mail [email protected]

Gemeente Deventer I Grote Kerkhof 4, 7411 KT Deventer
T 14 0570 I [email protected] I wonenin.deventer.nl