Hengelo (OV) – Dalmeden, Landmanserve, Marskant

Bouw uw droomwoning in Hengelo

Hengelo is een aangename stad om te wonen en te werken. Een veilige stad met prettige woonwijken en een ruim voorzieningenaanbod. Hengelo heeft een keur aan winkels, gezellige cafés en restaurants en prachtige voorzieningen zoals Schouwburg Hengelo en poppodium Metropool. Sporten en ontspannen kun je er volop. Zowel in de stadsparken als in het buitengebied.

De gemeente Hengelo heeft een veelzijdig aanbod aan bouwkavels. Houdt u van de levendigheid van het centrum, zoekt u een kindvriendelijke wijk of gaat uw voorkeur uit naar landelijk wonen? Hengelo bestaat uit verschillende wijken en buitengebieden, ieder met een eigen karakter. Kies maar waar u wilt wonen!

Bij alle gemeentelijke kavels hebt u zelf de regie in handen en bent u vrij in het kiezen van een architect en bouwbedrijf.

Dalmeden: buitengewoon wonen
Wie kiest voor Dalmeden, kiest voor buitengewoon wonen. Uniek, landelijk wonen en toch alle voorzieningen dichtbij. Dat kan in Dalmeden, deze woonwijk in aanbouw wordt gerealiseerd ten noorden van Hengelo. Er komen uiteindelijk ongeveer 500 huizen op veelal ruime kavels in een landelijk gebied. Het landelijk karakter wordt gekoesterd en benadrukt op elke plek. De bewoners genieten van akkers, weilanden, singels, houtwallen en bosjes. Maar in Dalmeden is ook veel ruimte voor water.

De wijk telt vijf deelgebieden: Stromen, Meander, Kern, Bos en Kamers. Elk gebied heeft zijn eigen sfeer, vrijheid en regels.

Landmanserve
Wie op zoek is naar een kavel in een jonge, groene buurt kiest voor Landmanserve. De bouwkavels zijn mooi gelegen in het groen. Door de rustige ligging aan de rand van twee bestaande woonwijken, ontstaan er mogelijkheden voor een prachtige nieuwe woonomgeving. Sportvoorzieningen liggen binnen handbereik.

Er zijn mogelijkheden voor vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen, maar ook andere bouwstijlen zoals bungalows.

Marskant
Wilt u juist meer in het centrum van Hengelo uw woonhuis realiseren, dan is de Marskant misschien iets voor u. Deze locatie is ideaal gelegen nabij het centrum van Hengelo en op loopafstand van het station. We zijn bezig om de ideeën voor dit gebied verder uit te werken.

Kijk voor meer informatie over deze kavels en de overige kavels die de gemeente Hengelo aanbiedt op www.kavelsinhengelo.nl.

Stadskantoor Hengelo I Hazenweg 121, 7556 BM Hengelo (OV) I 14 074 I [email protected] I www.kavelsinhengelo.nl

En kijk op FacebookKavels in Hengelo

Fotografie: gemeente Hengelo (OV), Christian van der Meij