Elst – Westeraam

Heerlijk vrij wonen in Westeraam
Heerlijk vrij wonen op een kavel die bij u past. Westeraam biedt u die mogelijkheid. Het waterrijke gebied wordt onder andere begrensd door de Linge en het Park Lingezegen in het noorden en het dorp Elst in het westen. Elst was al in de tijd van de Romeinen bebouwd. De archeologische resten zijn ook in Westeraam aangetroffen. Het dorp dankt zijn faam tegenwoordig aan de jaarlijkse paardenmarkt, maar het is ook een dorp waar het verenigingsleven floreert en waar drukbezochte evenementen worden georganiseerd. Het dorp heeft vele onderwijsvoorzieningen, een groot winkelaanbod, een overdekt zwembad en veel sportvoorzieningen, waaronder Golfbaan Landgoed Welderen. Westeraam is perfect ontsloten, met een eigen NS Intercitystation op loopafstand en directe aansluiting op de snelwegen A15 en A325. De historische centra van Arnhem en Nijmegen met hun spannende aanbod aan cultuur en horeca op slechts 10 autominuten afstand. Het buitengebied is zeer gevarieerd, met rivieren en dijken, prachtige natuur, fruitboomgaarden en recreatieplassen met hun strandjes.

Wonen in Westeraam betekent wonen in een groene omgeving. Er is nadrukkelijk rekening gehouden met de natuurlijke elementen in het gebied. Groen speelt een belangrijke rol. Mooie zichtlijnen, lanen en waterlopen die uitnodigen om lekker langs te wandelen. Het toekomstige natuurpark Lingezegen ligt op loopafstand. Doordat Westeraam een open, ruime, kindvriendelijke en veilige wijk is, is het er prettig en veilig wonen. De kans is dan ook groot dat u er de kavel van uw dromen vindt.

Voorzieningen
Centraal in de wijk vindt u verrassend veel voorzieningen. Uw kinderen kunnen terecht op de Brede School (drie basisscholen, een peuterspeelzaal en kinderdagopvang). In het Westeraamcollege is de middelbare school voor VMBO, HAVO en VWO ondergebracht. Daarnaast ligt de sportzaal. Bij de voorzieningen horen ook een buurtsupermarkt, winkelondersteunende horeca en een zorgkruispunt met daarin het wijkcentrum en een ontmoetingsruimte. Ook vindt u in de wijk fysiotherapie-, tandarts- en huisartsenpraktijken.

De gezellige dorpskern van Elst met zijn uitgebreide winkelaanbod ligt vlakbij Westeraam. De dorpskern is vanuit de wijk veilig en gemakkelijk bereikbaar per auto en fiets door de nieuw gebouwde tunnel onder het spoor.

Kinderen kunnen in Westeraam hun hart ophalen. Het speelpark op het archeologisch veld midden in de wijk nodigt uit om de wereld te verkennen en de watergangen zijn een perfecte plek om te vissen, varen en schaatsen. In de wijk zijn diverse speelplaatsen en pleinen die uitnodigen om heerlijk en veilig te spelen.

Westeraam groeit en bloeit
De ambitieuze plannen voor de bouw van 2.350 woningen in Westeraam zijn een succes. Het project is ruim 80% gevorderd en alle algemene voorzieningen, de supermarkt, het onderwijsaanbod van basisschool tot en met VWO, de fysiotherapie-, tandarts- en huisartsenpraktijken, een speelpark op het archeologisch veld en de vele speelplekken, zijn al gerealiseerd. Ook in een periode waarin de huizenmarkt stroef verloopt, loopt de ontwikkeling van Westeraam door. Laagbouw, te midden van lanen en natuurlijke water- en groenelementen, mooie woningen, modern en van alle comfort voorzien. Er zijn woningen ontwikkeld in allerlei vormen en prijsklassen. Er zijn nog diverse vrije kavels beschikbaar, verschillend in grootte en in ligging en met mogelijkheden voor een beroep aan huis. De vrije kavels liggen in verschillende deelplannen (Lingebuurt, Lingestrip, Lanenbuurt en binnenkort ook Groenoordstrip). Stuk voor stuk royale kavels, waar u uw persoonlijke woonwensen kunt waarmaken.

Lingestrip
Aan de Lingestrip, gelegen ten noorden van de Ceintuurbaan, is nog een aantal prachtige vrije kavels beschikbaar aan de rand van de wijk. Vanaf deze kavels heeft u een fantastisch uitzicht richting Park Lingezegen. De kavels aan de Lingestrip liggen direct aan het water en hebben de mogelijkheid tot de bouw van een steiger of terras aan het water. Wat architectuurbeeld betreft maakt de Lingestrip onderdeel uit van deelplan Lingebuurt.

Lingebuurt
De Lingebuurt heeft een dorpse verkaveling die is gebaseerd op de historie van het gebied. De Lingebuurt wordt gekenmerkt door prachtige groene woonstraten en -paden en kleine parkjes die verwijzen naar de Betuwse boomgaarden. De buurt is landelijk en dorps, informeel, rustig en groen. Deze groene uitstraling wordt versterkt met de aanleg van hagen op de grens van de woonkavels met de openbare ruimte. De bebouwing in de Lingebuurt wordt gekenmerkt door dorpse bebouwing met het Hollandse huis met een kap. In de Lingebuurt is een beperkt aantal (royale) vrije kavels beschikbaar. Ze liggen op bijzondere plekken, aan rustige woonpaden en het water.

Lanenbuurt
De Lanenbuurt is een bijzondere buurt die zijn naam eer aan doet. Vier lanen, rijkelijk voorzien van statige bomen, lopen richting de voormalige monumentale boerderij ‘Westeraam’, die centraal in de Lanenbuurt ligt. Het Aamsepad, van oudsher een kerkpad richting Elst, krijgt zijn functie terug. Haaks op de lanen zijn ruime, groene woonstraten ontworpen met kleinere kleurrijke bomen. De groene sfeer wordt verstrekt met de aanleg van beukenhagen op de grens van de woonkavels met de openbare ruimte. Het is een kindvriendelijke buurt, waar de auto te gast is, maar met ruim voldoende parkeerruimte. De bebouwing in de Lanenbuurt wordt gekenmerkt door een sculpturale architectuur, waarbij het uiterlijk van de woning een ruimtelijke compositie is van volumes. In de Lanenbuurt zijn diverse vrije kavels beschikbaar. Bijzonder is dat op een groot aantal vrije kavels ook een twee-onder-een-kapwoning mag worden gebouwd. Dus als u met anderen, bijvoorbeeld vrienden, een tweekapper wilt realiseren, dan kan dat in de Lanenbuurt.

Groenoordstrip
Groenoord is de eerste buurt van Westeraam, die in de jaren 2002-2003 is gerealiseerd. In het noorden van deze buurt tegen de monumentale boerderij Rijzenburg aan is een dertigtal vrije kavels gerealiseerd, waarvan een deel in jaren ’30-stijl. Ten noorden van dit jaren ’30 buurtje zal nog een strook langs de Ceintuurbaan gerealiseerd worden, de ‘Groenoordstrip’. Dit zal gebeuren in de vorm van vrije kavels in jaren ’30-stijl. De verkoop van deze kavels start naar verwachting in 2014.

Voor meer informatie zie ook: www.westeraam.nl en www.vrijekavelswesteraam.nl.