Boskoop – Waterrijk-West en Waterrijk-Boomgaard

Een cappuccino in de eerste ochtendstralen kan in Waterrijk, de nieuwe gevarieerde woonwijk die de komende jaren achter de dorpskern van Boskoop tot bloei komt. Een mooie eigen woning in een landelijke omgeving, op rijafstand van de grote stad.

Waterrijk-West en Waterrijk-Boomgaard
De locatie wordt verspreid over meerdere jaren in fases gerealiseerd; in totaal omvat het plan circa 440 woningen met een grote verscheidenheid aan woningtypen. De wijk krijgt daarmee een heel gevarieerd en ‘natuurlijk’ aanzien. Elke straat heeft meerdere soorten en formaten woningen. Ook de begroeiing is natuurlijk. Zo groeien langs de oevers voor het Hollandse waterlandschap kenmerkende planten en bloemen, zoals de paarse kattenstaart, gele lis, biezen en moerasspirea. De bomen in de straten zijn eveneens kenmerkend voor Boskoop.

De wijk heeft twee delen: Waterrijk-West en Waterrijk-Boomgaard. West kenmerkt zich door een grote variatie aan eengezinswoningen; Boomgaard grenst direct aan de dorpskern en heeft een appartementencomplex met op de begane grond verscheidende zorgvoorzieningen waaronder huisartsen, fysiotherapie en een apotheek.

Urenlang zon op je terras
Karakteristiek voor de wijk is het behoud van het oorspronkelijke slagenlandschap: langwerpige akkers omringd door sloten. Daardoor krijgen de meeste woningen een zonnige tuin aan het water. De wijk krijgt veel speelplekken en parkeerhavens omgeven door groen; elke straat of buurt heeft een eigen plantsoen. Dankzij het uitgekiende verkeersplan gaan veiligheid en bereikbaarheid hand in hand. Kinderen kunnen veilig spelen in de beschutte, verkeersluwe zones en tegelijkertijd rijd je gemakkelijk de wijk in naar je eigen huis.

Het hart van de wijk is – hoe kan het ook anders in Waterrijk – een fraaie waterpartij, in de vorm van een bliksemschicht. Een deel van een voormalige kwekerij wordt een park met speelvoorzieningen. Op de locatie Boomgaard zijn een basisschool en kinderopvang gerealiseerd.

Vrije kavels
Binnen Waterrijk-West maar ook aan de Boezemlaan zijn er in totaal 34 vrije kavels waarop uw eigen woonwens kan worden gerealiseerd. De kavels hebben een afmeting variërend van circa 260 tot 660 m2. De meeste kavels zijn gelegen aan het water. De eerste 14 vrije kavels in Waterrijk zijn in verkoop en enkele zijn al bebouwd en bewoond. De overige kavels komen vanaf de zomer 2018 gefaseerd in verkoop. U kunt de woning geheel zelf laten ontwerpen en bouwen, maar natuurlijk kan ook met een ‘prefab bouwer’ de woning worden gerealiseerd, waarbij u van ontwerp tot oplevering wordt ontzorgd.

Op elke kavel dient rekening te worden gehouden met parkeren van twee auto’s op eigen terrein. Daarnaast zijn er, afhankelijk van de ligging van de kavel, enkele regels vanuit welstand vastgelegd. In het kavelpaspoort vind je alle informatie. Via de website waterrijkboskoop.nl kunt u een kavel selecteren en het kavelpaspoort downloaden. Hier kunt u ook bekijken of er op dit moment kavels beschikbaar zijn.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd, neem contact op met een van de makelaars.

De Pater Makelaardij Boskoop I Zijde 6, 2771 EN Boskoop I 0172 215409 I www.depater.nl
De Koning makelaars I Europalaan 67, 2408 BJ Alphen a/d Rijn I 0172 427305 I www.dekoningwonen.nl

Fotografie: Smit’s Bouwbedrijf – Beverwijk