Noordwijk – Landgoed Sancta Maria

Vorstelijk wonen aan de kust

Monumentale bomen, karakteristieke architectuur, fascinerende flora en fauna, imponerende vergezichten… wie Landgoed Sancta Maria bezoekt, voelt meteen dat dit een weldadige plek is om te gaan wonen. Het bijna 100 jaar oude landgoed, op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout, gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Maar wel met volledige aandacht voor het behoud van de cultuurhistorische identiteit.

Wilt u een zelf een villa bouwen? Het landgoed biedt talloze mogelijkheden. De structuur van het landgoed grenzend aan de duinrand en centraal een parkzone met rondom klassieke herenhuizen, leent zich bij uitstek voor een variabele verkaveling. Wonen in het bos? In een parkachtige omgeving of met een weide uitzicht? Het kan hier allemaal. Wie hier zijn eigen villa bouwt kan kiezen uit een grote diversiteit aan kavels. Variërend vanaf 1.000 tot wel 15.000 m2.

Verkaveling
Bij de verkaveling ging de landschapsarchitect minutieus te werk. Met veel oog voor de cultuurhistorische waarden van het gebied. Zo werden alle waardevolle bomen zorgvuldig in kaart gebracht. De diversiteit van het gebied, met dichte bebossing op de ene plek en fraaie vergezichten elders, leverde kavels op met zeer uiteenlopende sferen.

Vrije kavels
De kavels op het landgoed zijn ingedeeld in vijf verschillende sferen: boskavels, natuurkavels, tuinkavels, parkkavels en uitzichtkavels. Ze bieden stuk voor stuk een unieke woonbeleving door uitzicht, lichtval en grootte. En wilt u echt iets bijzonders bouwen, weet dan dat er op de boskavels ruimte is voor een experiment. Laat u de architectuur de bomen volgen of volgen de bomen de architectuur? Kiest u voor volledige privacy, een intieme sfeer, puur natuur, avontuur of vrijheid? Hier vindt u de perfecte plek voor de villa van uw dromen.

Kavelpaspoort
Alle kavels op het landgoed worden uitgewerkt in een zogenaamd ‘kavelpaspoort’. Een paspoort geeft onder andere de perceelgrens aan, de maximale bebouwingsoppervlakte, informatie over waardevolle bomen op een kavel en er wordt aangegeven hoe de groene beplantingszones lopen. Op sommige plekken zijn er aangewezen groenstroken van wel 15 meter breed. Allemaal bedoeld om het landgoed vooral een landgoed te laten blijven.

Sancta Villa’s
U kunt ook kiezen voor een Sancta Villa. Een select aantal exclusieve villa’s vormt het antwoord op de woonwensen van kopers die wel willen genieten van het ultieme wonen op Sancta Maria, maar niet de tijd hebben om het ontwerp- en afbouwtraject geheel in eigen beheer uit te laten voeren. Misschien is een Sancta Villa dan voor u dé optie?

Landgoed Sancta Maria ligt in het hart van de prachtige Duin- en Bollenstreek. Aan de Langevelderlaan in Noordwijk vindt u de stijlvolle entree van het landgoed. Via de Provinciale weg bent u met de auto zo in de steden Leiden, Heemstede, Den Haag, Amsterdam én op Schiphol.

Vrijblijvende rondleiding
Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding op het landgoed zodat u alle sferen en kavelmogelijkheden kunt bekijken. De makelaars ontvangen u graag op afspraak in de Sales Gallery bij de entree van het landgoed.

Meer informatie: www.landgoed-sanctamaria.nl

Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars I Heereweg 231, 2161 BG Lisse I 0252 419049
Piet Warmerdam Makelaardij I Havenstraat 28, 2211 EH Noordwijkerhout I 0252 377090