Dronten – bouwlocaties

Dronten geeft woonwensen de ruimte
Swifterbant en Biddinghuizen. Ruim 40.000 inwoners genieten hier volop van de ruimte en het groen en de prima voorzieningen. De gemeente heeft ruim opgezette wijken, een aantrekkelijk prijsniveau en een gevarieerd woningaanbod. Welke woonwensen je ook hebt, Dronten geeft je de ruimte.

Unieke combinatie: centrale ligging èn goede voorzieningen
De centrale ligging maakt wonen in de gemeente Dronten uniek. Via de A6 en de Hanzelijn ben je overal snel, zowel met de auto als met de trein. De Randstad, het Gooi en zelfs Schiphol zijn prima bereikbaar, terwijl ook Noord- en Oost-Nederland, met steden als Zwolle en Kampen, dichtbij zijn. De gemeente Dronten beschikt over goede voorzieningen. Zo behoort winkelcentrum Suydersee tot één van de meest gevarieerde van Nederland. De Meerpaal biedt naast een modern theater ook een bioscoop en een bibliotheek ook een centrum voor kunstzinnige vorming. Er zijn prima onderwijs- en zorgvoorzieningen met een polikliniek met diverse specialismen. En ook sportievelingen kunnen in Dronten goed uit de voeten: gevarieerde sportaccommodaties, een golfbaan en zelfs een overdekte ijsbaan. Dronten biedt je alles voor een relaxte manier van wonen en leven.

Particuliere kavels
De gemeente Dronten kent een lange traditie als het gaat om het mogelijk maken van particulier opdrachtgeverschap. Een bewuste keuze om particulieren de mogelijkheid te bieden hun eigen unieke woning te laten bouwen, zowel vrijstaand als twee-onder-een-kap. Op dit moment worden kavels uitgegeven in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. De grondprijzen bedragen vanaf € 248,05 incl. btw (prijspeil jan. 2020).

Kavels in Dronten
Het westelijk deel van de nieuwe woonwijk Het Palet krijgt een bijzondere opzet: de basis van dit gebied wordt namelijk gevormd door een robuust groen casco met daarbinnen verschillende ‘groene kamers’. In deze kamers is volop ruimte voor gevarieerde woningbouwplannen. De naam ‘Het Palet’ verwijst daar ook naar: ‘een palet aan mogelijkheden’. In Het Palet gelden zeer beperkte regels in het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zodat iedere kavelkoper zijn eigen droomhuis kan bouwen in de architectonische stijl van zijn voorkeur.

Kavels in Swifterbant
Wonen in het groen, dat is zonder meer van toepassing op Swifterbant, een levendig en door dorpsbossen omringd dorp met ruim 6.000 inwoners. Aan de zuidzijde van Swifterbant worden in het plan Bloemenzoom kavels uitgegeven voor vrijstaande woningen. Een deel van de locatie is reeds bebouwd. Bloemenzoom kent zowel kavels voor alleen wonen als voor wonen & werken. Deze kavels bieden veel mogelijkheden. De ligging van Swifterbant dichtbij de A6 biedt een prima verbinding met zowel de Randstad als Zuidwest-Friesland.

Kavels in Biddinghuizen
In Biddinghuizen is de nieuwe wijk De Graafschap in aanbouw met kavels voor vrijstaande woningen. De kavels liggen op loopafstand van het nieuwe Noaberpark, een heerlijke plek om te wandelen én inmiddels de favoriete speelplek van veel kinderen uit Biddinghuizen. Wonen in Biddinghuizen betekent wonen in een gemoedelijk dorp met circa 6.000 inwoners, dichtbij de stranden van het Veluwemeer en de bossen van de Veluwe. Via de N305 ben je in 35 minuten in het Gooi of via de A6 in Almere.

Interesse in een kavel?
Kijk voor meer informatie over de actuele uitgifte van kavels en andere woningbouwprojecten op www.drontengeeftjederuimte.nl. U kunt zich ook als belangstellende laten registreren door een mail te sturen naar [email protected]. Op het moment dat er nieuwe kavels worden uitgegeven, wordt u hierover geïnformeerd.

Gemeente Dronten, Team Gebiedsontwikkeling I 0321 388251 I [email protected] I www.drontengeeftjederuimte.nl

Fotografie: Jurjen Drenth en gemeente Dronten