Dronten – bouwlocaties

Dronten geeft woonwensen de ruimte

Midden in Nederland, aan het Veluwemeer ligt de gemeente Dronten met de kernen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Ruim 40.000 inwoners genieten hier volop van de ruimte en het groen en de prima voorzieningen. De gemeente heeft ruim opgezette wijken, een aantrekkelijk prijsniveau en een gevarieerd woningaanbod. Welke woonwensen je ook hebt, Dronten geeft je de ruimte!

Unieke combinatie: centrale ligging èn goede voorzieningen
De centrale ligging maakt wonen in de gemeente Dronten uniek. Via de A6 en de Hanzelijn ben je overal snel, zowel met de auto als met de trein. De Randstad, het Gooi en zelfs Schiphol zijn prima bereikbaar, terwijl ook noord en oost Nederland, met steden als Zwolle en Kampen dichtbij zijn. De gemeente Dronten beschikt over goede voorzieningen. Zo behoort winkelcentrum Suydersee tot één van de meest gevarieerde van Nederland, De Meerpaal biedt naast een modern theater ook een bioscoop, bibliotheek en centrum voor kunstzinnige vorming. Er zijn prima onderwijs- en zorgvoorzieningen met o.a. een polikliniek met diverse specialismen. En ook sportievelingen kunnen in Dronten goed uit de voeten: gevarieerde sportaccommodaties, een golfbaan en zelfs een overdekte ijsbaan. Dronten biedt je alles voor een relaxte manier van wonen en leven.

Particuliere kavels
De gemeente Dronten kent een lange traditie als het gaat om het mogelijk maken van particulier opdrachtgeverschap. Een bewuste keuze om particulieren de mogelijkheid te bieden hun eigen unieke woning te laten bouwen, zowel vrijstaand als twee-onder-een-kap. Op dit moment worden kavels uitgegeven in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. De grondprijzen bedragen vanaf € 266,20 / m2 (inclusief btw) De kavels zijn beschikbaar voor zowel de huidige als nieuwe inwoners. Daarnaast wil Dronten ruimte bieden aan Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Wil je samen met een groep een bouwplan ontwikkelen en als opdrachtgever zelf laten bouwen, neem dan contact op met de gemeente. Kijk voor meer informatie over de uitgifte van kavels en andere woningbouwprojecten op www.dronterland.nl/wonen/

Dronten – kavels in Het Palet
Het westelijk deel van de nieuwe woonwijk Het Palet krijgt een bijzondere opzet: de basis van dit gebied wordt nl. gevormd door een robuust groen casco met daarbinnen verschillende ‘groene kamers’. In deze kamers is volop ruimte voor gevarieerde woningbouwplannen. De naam ‘Het Palet’ verwijst daar ook naar: ‘een palet aan mogelijkheden’.
In Het Palet gelden zeer beperkte regels in het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zodat iedere kavelkoper zijn eigen “droomhuis” kan bouwen in de architectonische stijl van zijn voorkeur.

Swifterbant – kavels in de Bloemenzoom
Wonen in het groen, dat is zondermeer van toepassing op Swifterbant, een levendig en door dorpsbossen omringd dorp met ruim 6.000 inwoners. Aan de zuidzijde van Swifterbant, grenzend aan de bosrand, worden in het plan Bloemenzoom kavels uitgegeven voor vrijstaande woningen. Een deel van de locatie is reeds bebouwd. Bloemenzoom kent ook een gedeelte bestemd voor wonen & werken. Deze kavels zijn bij uitstek geschikt voor (startende) ondernemers. De ligging van Swifterbant dichtbij de A6 biedt een prima verbinding met zowel de Randstad als Z.W.-Friesland.

Biddinghuizen – kavels in De Graafschap
In Biddinghuizen is de nieuwe wijk De Graafschap in aanbouw met kavels voor vrijstaande woningen. De kavels liggen op een mooie locatie aan de noordzijde van de wijk, op loopafstand van het nieuwe ‘Noaberpark, een heerlijke plek om te wandelen én inmiddels de favoriete speelplek van veel kinderen uit Biddinghuizen. Wonen in Biddinghuizen betekent wonen in een gemoedelijk dorp met ca. 6.000 inwoners, dichtbij de stranden van het Veluwemeer en de bossen van de Veluwe. Via de N305 ben je in 35 minuten in het Gooi of via de A6 in Almere.

1 Prijspeil d.d. februari 2017

Kijk voor meer informatie op www.dronterland.nl.

Gemeentehuis Dronten I De Rede 1, 8251 ER Dronten I 0321 388 251 I [email protected] I www.dronterland.nl

Fotografie: Jurjen Drenth en gemeente Dronten