Woerden – Waterrijk

Waterrijk Woerden
waar natuur en wonen samenkomen

Zelf een huis laten bouwen dat aan al uw woonwensen tegemoetkomt, wie droomt daar nu niet van? In Waterrijk Woerden kunt u uw dromen verwezenlijken! Individueel, wanneer u voor een vrijstaande villa kiest, of samen met uw buren wanneer uw voorkeur uitgaat naar een twee-onder-een-kapwoning. De wijk Waterrijk Woerden wordt voor en deels door consumenten gebouwd. Consumentgericht bouwen is het uitgangspunt.

Waterrijk Woerden is een met grote zorg en veel creativiteit ontworpen stadsdeel met veel aandacht voor water en groen. De wijk ademt de sfeer van een pittoresk oud-Hollands waterstadje en grenst aan de rustieke natuurplas Breeveld in het oosten en de recreatieplas Cattenbroek in het zuiden.

De wijk bestaat uit twee woongebieden met ieder een heel eigen karakter, namelijk het villapark in het westen en de vier wooneilanden in het oosten. In totaal zullen er circa 1125 woningen gebouwd worden in Waterrijk.

Villapark
Aan de rand van Waterrijk ligt het villapark. Hier worden vrijstaande villa’s, twee- en drie-onder-een-kapwoningen op ruime kavels en een klein appartementengebouw gerealiseerd. Eén van de belangrijkste kenmerken van het villapark is het groene karakter. Het straatbeeld wordt gedomineerd door tuinen en hagen en langs elke straat worden bomen aangeplant. Een tweede belangrijk kenmerk is dat bijna alle woningen in het villapark
onder architectuur gebouwd worden. Omdat alle woningen door verschillende architecten worden ontworpen, ontstaat een zeer gevarieerd straatbeeld. De mogelijkheden om de woning naar uw wensen te bouwen zijn maximaal.

Eilanden
Het tweede gebied bestaat uit vier wooneilanden met een iets stedelijker karakter. Hier worden woningen en appartementen bij of op het water gerealiseerd. De gemeente Woerden is momenteel bezig met de plannen voor Eiland IV, het laatste deel dat in Waterrijk Woerden ontwikkeld wordt. Hier komen naast grondgebonden woningen, ook drijvende woningen die in de recreatieplas liggen.

Stad waar het groene hart klopt
De ligging midden in het Groene Hart, op korte afstand van de vier grootste steden van ons land, geeft Woerden een unieke positie. Uitstekende voorzieningen, een keur aan recreatiemogelijkheden, goede bereikbaarheid en een zichtbare geschiedenis die als een rode draad door de historische vestingstad Woerden loopt. Als bewoner van Waterrijk Woerden geniet u van alle voordelen van een echte stad in een rustige en groene omgeving.

Gemeente Woerden I Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden
T 14 0348 I [email protected]
www.waterrijkwoerden.nl