Bergen op Zoom – bouwlocaties

AANGENAAM WONEN in BERGEN OP ZOOM

Halverwege wereldsteden
Waar Brabant Zeeland kust
Ligt als eeuwenoude parel
Aangenaam Bergen op Zoom
Theater van het goede leven

Deze vijf zinnen geven precies aan waar Bergen op Zoom voor staat. Een groene gemeente, die haar inwoners veel te bieden heeft. Door de bijzondere geografische ligging op de Brabantse Wal, tussen het water en de bossen, is door de eeuwen heen een zeer divers pallet aan erfgoed en groen in Bergen op Zoom ontstaan. Naast uitgestrekte natuurgebieden op de Brabantse Wal staat Bergen op Zoom bekend om de mooie oude binnenstad met tal van monumenten en historische bezienswaardigheden. Bijzondere gebouwen die een fantastisch decor vormen om in een aangename sfeer te winkelen of neer te strijken op een van de terrassen. En wonend tussen Antwerpen en Rotterdam, met Zeeland dichtbij is Bergen op Zoom de ideale uitvalsbasis. In ongeveer een half uur staat u in Antwerpen, Rotterdam of Zeeland.

Droomkavel….
De verschillende nieuwbouwprojecten in de gemeente Bergen op Zoom bieden fraaie woningen in steeds een andere, karakteristieke setting met alle voorzieningen binnen handbereik. Veel van deze nieuwbouwprojecten bieden vrije kavels om uw eigen droomhuis te realiseren.

De Markiezaten
Een van de nieuwbouwprojecten in Bergen op Zoom is ‘De Markiezaten’, een ruim opgezette wijk aan de zuidkant van Bergen op Zoom. Het totale plan omvat vijf deelplannen die in het teken staan van water, robuust groen, markante hoogteverschillen en in de nabijheid van natuur en voorzieningen. In het deelgebied De Terpen zijn in villawijk Reimerswaal vrije kavels beschikbaar. De kavels bieden mogelijkheden voor eigentijdse en comfortabele woningen, met name voor woonconsumenten die vrij en gelijkvloers willen wonen.

Het Groene Gordijn
Wat deze wijk speels en gezellig maakt, is dat de nieuwbouw te midden van karakteristieke gebouwen zoals de voormalige kazerne ligt. Een nieuwe buurt waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Het woningaanbod van het Groene Gordijn is divers en varieert van eengezinswoningen tot vrijstaande villa’s. De vrije kavels in Het Groene Gordijn hebben een oppervlakte vanaf 400 m2 en er mag welstandsvrij gebouwd worden.

ScheldeVesting
ScheldeVesting is binnenstedelijke nieuwbouw, passend bij de historie van Bergen op Zoom. Er wordt letterlijk in de binnenstad van Bergen op Zoom gebouwd, waarbij water een belangrijk thema vormt. Water komt namelijk in allerlei vormen terug: van grachten tot de jachthaven en het open, zilte water daarachter. ScheldeVesting wordt ontwikkeld in fasen en verschillende deelgebieden. De villawijk Kijk in de Pot is een van de deelgebieden van ScheldeVesting. Een prachtige wijk gelegen aan het gelijknamige park, direct aan het centrum, dichtbij het water van de Binnenschelde en alle voorzieningen. Iedereen die in Kijk in de Pot zijn eigen huis ontwikkelt, koopt niet alleen een mooi, groot kavel, maar krijgt ook tijd. De notariële akte van levering hoeft namelijk pas één jaar na het aankoopbesluit te passeren. Dit geeft extra ruimte om uw huidige woning te verkopen én om de plannen voor een droomhuis in Kijk in de Pot goed voor te bereiden.

Bloemendaal
Het plan Bloemendaal in het dorp Lepelstraat biedt de mogelijkheid om te bouwen in een landelijke en kindvriendelijke omgeving en buiten te wonen met de faciliteiten van het dorp om de hoek. U kunt hier tegen een lage grondprijs een eigen vrijstaande woning bouwen op een kavel van minimaal 482 m2. De kavels liggen aan de rand van het dorp langs een cultuurhistorische waardevolle bomenrij. Doordat hier welstandsvrij gebouwd mag worden heeft u zelf de keuze voor een bepaalde bouwstijl en materiaalgebruik, van modern tot klassiek. Kortom een grote mate van vrijheid voor uw ideeën en wensen.

Op www.stadsmakelaarboz.nl vindt u alles over vastgoed, bouwgronden en projecten in Bergen op Zoom. Voor een informatief en vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen via [email protected].

Gemeente Bergen op Zoom, Stadsmakelaar
Jacob Obrechtlaan 4, 4611 AR Bergen op Zoom
T. 140164 I [email protected]
www.stadsmakelaarboz.nl