Eindhoven – Meerhoven o.a.

Zelf of samen uw droomhuis bouwen
De gemeente helpt mee!

Wonen in Eindhoven staat voor eigentijds genieten, met ruime keuze en verscheidenheid van woonmilieus, met hoogwaardige stedelijke voorzieningen onder handbereik en met de Brabantse Kempen en de Peel als groene achtertuin. Hier woont u, werkt u en geniet u van uw vrije tijd in een inspirerende omgeving waarin alle kwaliteiten zijn verenigd.

De gemeente Eindhoven biedt letterlijk en figuurlijk volop ruimte voor zelfbouw. Onder andere in Putten, Blixembosch Buiten en Meerhoven zijn gronden beschikbaar voor particulieren om hun woondromen te realiseren. Met eigentijdse woonmilieus die variëren van modern stedelijk tot rustig landelijk is er voor elk wat wils.

Zelf bouwen of samen
Zelf bouwen kunt u alleen doen maar ook samen met anderen. Bij collectief particulier opdrachtgeverschap ontwikkelt u samen met anderen uw eigen woningbouwproject. U bepaalt samen hoe uw woningen er uit komen te zien. U kent uw buren voordat ze naast u gaan wonen. En door samen te ontwikkelen bespaart u kosten. Kortom: een betaalbare woning naar eigen wens! Bovendien kent de gemeente een aantrekkelijke regeling waarmee u de opstartkosten van zo’n project voordelig kunt financieren.

Meerhoven biedt meer
Aan de westzijde van Eindhoven ligt Meerhoven: een moderne, veelzijdige en groene woonwijk met ruime mogelijkheden om zelf of samen uw nieuwe droomhuis te realiseren. Maar er is meer in Meerhoven!

Kavelcoaches
Voor de beschikbare bouwkavels in Meerhoven biedt de gemeente u de mogelijkheid gebruik te maken van een kavelcoach. De kavelcoach brengt samen met u in kaart wat u belangrijk vindt. Ieder heeft immers zijn eigen verhaal en daar bouwt u samen met de kavelcoach op voort. De kavelcoach kan u adviseren en ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan zaken als kavelkeuze, architectuur, bouwproces en -kosten, financiering, enz. Zo komt u als zelfbouwer goed beslagen ten ijs.

Waterrijk
Stedelijk en landelijk wonen in een groenblauwe setting gaan hand in hand in dit deelgebied van Meerhoven. U vindt er stedelijke woonhoven en brede lanen tegenover landelijke waterpartijen, boomgaarden en bossingels en bovenal volop ruimte voor zelfbouw. Een brede school en de vele speelvoorzieningen maken Waterrijk tot een kindvriendelijk woongebied. En met de ‘kavels op maat’ stemt u de afmeting van uw bouwkavel af op uw eigen woningontwerp en uw persoonlijke wensen. Bovendien zijn de bouwregels tot een minimum beperkt waardoor zelfbouwers maximale ontwerpvrijheid genieten.

Droomhuisboek
Speciaal voor Waterrijk Meerhoven brengt de gemeente een Droomhuisboek uit. Met een keur aan woningontwerpen biedt het boek volop inspiratie en maximale zekerheid voor zelfbouwers. De gepresenteerde ontwerpen van architecten en bouwers zijn namelijk al vooraf getoetst aan de bouwregels en bovendien voorzien van bouw- en prijsgaranties. Zo kunt u bij wijze van spreken morgen al van start met de bouw van uw nieuwe droomhuis in Waterrijk!

Het Droomhuisboek Waterrijk wordt woensdagavond 11 juni 2014 gelanceerd in bijzijn van de wethouder, architecten, bouwers, bewoners en geïnteresseerde bezoekers. De presentatie is in basisschool ’t Slingertouw, Waterlinie 260 in Waterrijk en begint om 19:00u (inloop vanaf 18.30u). U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via [email protected]l. Op het programma staat onder andere een inspiratielezing van creatief ondernemer Marcel van Dijk, van het vermaarde Oogenlust die recent zijn eigen droom heeft verwezenlijkt met de realisatie van Domein Oogenlust. Aansluitend aan de lancering kunnen geïnteresseerden onder leiding van een gids een inspiratiewandeling maken langs droomhuizen en hun trotse bewoners in Waterrijk. Vanaf 11 juni kunt u de woningontwerpen vanaf deze website inzien en u laten inspireren door de creativiteit van ontwerpers die meedoen aan het Droomhuisboek.

Nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken in Eindhoven en maak kennis met de prachtige locaties waarop u uw woondromen kunt verwezenlijken. Daar vindt u ongetwijfeld inspiratie voor uw eigen droomwoning. Heeft u vragen over locaties, bouwmogelijkheden, het Droomhuisboek of de kavelcoaches, neem dan contact met ons op of bezoek onze website.

Gemeente Eindhoven I Stadhuisplein 10, Eindhoven I 040 2386273 / 6281 I [email protected]www.eindhoven.nl/bouwkavels