Delft – Harnaschpolder

Wonen tussen de schatten: Harnaschpolder (Delft)

Harnaschpolder Delft is een ruim opgezette woonwijk aan de noordwestzijde van Delft. Hier worden zo’n 1.300 nieuwe woningen gerealiseerd in een grote diversiteit aan woonsferen en woningtypen. Van klassiek tot modern, van appartement tot villa, in verschillende prijsklassen.

Hier in Harnaschpolder Delft, vindt u een heerlijk rustige, waterrijke en groene woonomgeving. En toch bevindt het dynamische centrum van Delft, met alle stedelijke voorzieningen, zich op zo’n tien minuten fietsafstand. En door de ontsluiting via de A-4 zit u met de auto zo in Den Haag, Rotterdam of elders in de regio. In de naaste omgeving van Harnaschpolder Delft vindt u scholen, winkels, sportvelden en recreatiemogelijkheden. U fietst zo het recreatiegebied Midden-Delfland in, of via de stad naar de Delftse Hout.

Zelf bouwen? Ook dat kan in Harnaschpolder Delft!
U wilt liever zelf uw woning (laten) bouwen. Dat is ook mogelijk in Harnaschpolder Delft. In allerlei vormen, maten, types en prijzen. Zo wordt Harnaschpolder Delft nog meer voor elk wat wils!

Ecokavels
Het bouwen van duurzame en ecologische woningen past uitstekend binnen de ecologische zone van Harnaschpolder Delft. Deze ecologische zone verbindt verschillende natuurgebieden in Delft en omgeving. Hier geeft de gemeente Delft ecokavels uit. In deze zone krijgen rondtrekkende dieren zoals vlinders, padden/kikkers en egels de ruimte. Door toepassing van groene daken en gevels, nestvoorzieningen aan woningen, geen gebouwde erf afscheidingen maar levende hagen, beperkte verharding, veel aanplant en het gebruik van natuurlijke materialen ontstaat een aantrekkelijke groene omgeving. De oppervlakte van de ecokavels varieert van 577 m2 tot 1.242 m2. De grondprijs bedraagt € 665, — per m2. Op www.delft.nl/bouwkavels vindt u alle informatie die u nodig heeft. U kunt ook bellen met 14015.

Particulier Opdrachtgeverschap
Daarnaast biedt Harnaschpolder vele andere mogelijkheden om zelf uw huis te (laten) bouwen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ‘rijwoningen, twee-onder-een-kap-woningen of appartementen’ zelf of met anderen samen te bouwen. Deze vorm van ontwikkelen noemen we (Collectief) Particulier Opdrachtgeverschap. Het is dé kans om vorm te geven aan wonen zoals u zèlf wilt. Zo kunt u samen met de ontwikkelaar uw eigen twee-onder-één-kap-woning bouwen. Of u kiest bij het bouwen van uw huis uit verschillende modules. Belangstelling? Schrijf u dan nu in. Meer weten over zelf bouwen of met anderen?

Waterwoningen
Wonen op het water spreekt altijd tot de verbeelding. Dat geldt zeker voor Harnaschpolder Delft. Hier vindt u zes fraaie waterkavels aan de grenzen van de nieuwe groene woonwijk en in een parkomgeving. Er zijn nog kavels te koop. Een waterkavel biedt u de mogelijkheid een unieke woning te creëren waarbij vrijheid en ruimte voorop staan. Allerlei innovatieve technieken gericht op duurzaamheid, ecologie en milieu kunnen worden toegepast in waterwoningen. Bijvoorbeeld groene daken, regenwateropvang, warmte terugwinning en zonne,- en windenergie. Ontwerp en procesbegeleiding zijn in handen van Deltasync, in opdracht van de gemeente Delft. De kavelprijzen variëren van €137.140 tot €156.000 (prijs per m2 bedraagt € 534,70). U heeft nog kans om uw droomwoning op water te ontwikkelen.

De boekuitgave van de Nationale Architectuurguide is gratis verkrijgbaar voor kavelkopers en optienemers bij:
Woonwinkel Harnaschpolder I Hoefslagendreef 9, Delft – open ma t/m vrij van 14.00 uur tot 18.00 uur I telefoonnr: 14015 I [email protected] I www.delft.nl/bouwkavels