Rijswijk – RijswijkBuiten

Een wijk vol nieuwe energie – RijswijkBuiten, Rijswijk

Er wordt volop gebouwd in RijswijkBuiten. Wie vanaf de A4 Rijswijk binnenrijdt, ziet aan de zuidzijde een compleet nieuwe wijk. Tussen nu en 2023 worden er circa 3.500 woningen gebouwd in Sion en Parkrijk (‘t Haantje ). RijswijkBuiten is op dit moment een van de grootste bouwlocaties in de regio Zuid-Holland. De nieuwe wijk ligt centraal in de regio en wordt letterlijk omarmd door een aantal grote parken, waaronder het Wilhelminapark met een oppervlakte van 150 hectare.

Inmiddels zijn de eerste 1000 woningen gebouwd, in aanbouw dan wel opgeleverd. RijswijkBuiten wordt een wijk voor iedereen, met een grote diversiteit aan woonvormen, maar bovenal een duurzame wijk. Van de nieuwste technieken wordt gebruikt gemaakt om duurzame woningen met een energieprestatie van 0,0 te realiseren.

Maar met duurzaam wordt niet alleen toekomstbestendige energie bedoeld. Ook in het openbaar gebied wordt er alles aan gedaan om in de nieuwbouwwijk de oorspronkelijke natuur en leefomgeving van dieren en insecten te behouden. Door het aanleggen van bijvoorbeeld duurzame groengebieden en tuinen zorgen we zo goed mogelijk gezamenlijk voor de noodzakelijke biodiversiteit.

BuitenKavels
Zelf een huis bouwen. Het is een droom van veel mensen. Ook deze droom kan worden waargemaakt in RijswijkBuiten. In de afgelopen jaren zijn veel mensen u al voorgegaan. Op verschillende locaties in de wijk vindt u deze zelfbouwinitiatieven terug.

In Sion is een groot aantal van de beschikbare kavels inmiddels al bebouwd en bewoond. Een wandeling door deze buurt laat zien dat RijswijkBuiten u alle vrijheid geeft om uw eigen ideeën te verwezenlijken.

In Parkrijk zullen binnenkort nieuwe kavels worden uitgegeven op een locatie die nagenoeg direct grenst aan het 150 hectare grote Wilhelminapark. Ook op deze nieuwe locatie bepaalt u zelf welke kavel het beste bij u past. Een kleine of grotere kavel of een woonprogramma volledig op de begane grond? De keuze is aan u. Het kan op de nieuwe locatie Parkzicht.

Op onze website www.kavelsinrijswijkbuiten.nl vindt u alle relevante informatie.

Het informatiecentrum helpt u een handje
Het ontwerpen en bouwen van een eigen woning vraag veel voorbereiding. Het is verstandig om vooraf het een en ander alvast op een rijtje te zetten. Dit kost best wel veel tijd. U hoeft dit echter niet helemaal alleen te doen. Zo hebben wij de belangrijkste regelgeving voor u vastgelegd in een kavelpaspoort. En op onze website kunt u veel relevante informatie downloaden, die goed van pas komt bij een weloverwogen beslissing over wat u nu precies gaat bouwen.

En heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd terecht bij het informatiecentrum voor een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met een van de betrokken makelaars.

Olsthoorn NVM Makelaars
Santiagosingel 1
2548 HN Den Haag
[email protected]
Tel: 070 3084656

Hoogenraad NVM Makelaars
Haagweg 171
2281 AJ Rijswijk
[email protected]
Tel: 070 3993634

Informatiecentrum RijswijkBuiten I Van Rijnweg 3b, 2280 HH Rijswijk I
070 3261975 I [email protected] I www.rijswijkbuiten.nl