Ede – Veluwse Poort

Wonen op de Veluwse Poort met de Veluwe als achtertuin – Ede
Kavels in de verkoop vanaf begin april 2014.

Een vrije kavel kunt u overal kopen. Maar waar loopt u vanuit uw droomhuis zo de Veluwe op? Dat kan alleen bij de Veluwse Poort. Deze nieuw te bouwen zeer gevarieerde woonwijk bevindt zich op de oude kazerneterreinen in Ede. Een aantal bijzondere kazernegebouwen blijft staan, net als de oude bomen en statige lanen. Geen nieuwbouwwijk dus, maar een nieuwe woning in een monumentale omgeving. Centraler dan hier kun je niet wonen. In een paar minuten bent u op de Veluwe, in het levendige centrum van Ede, op het centraal station van Ede-Wageningen en op de snelweg. De vrije kavels liggen aan de rand van de Veluwse Poort, tegen de Veluwe aan. We bieden u maximale vrijheid. Dat betekent dus ook dat u de grootte en de ligging van uw kavel zelf kunt kiezen.

De kazerneterreinen van Ede genieten landelijke bekendheid. Tot enkele jaren geleden werd dit 106 hectare groot terrein nog gebruikt voor de legering van militairen. Een ideale locatie voor defensie, want het ligt vlak bij het intercitystation Ede-Wageningen, centraal in Nederland en naast de Veluwe. Nu is het gebied eigendom van de gemeente, dat er grootse plannen mee heeft.

Monumentale uitstraling
Een aantal kazernegebouwen blijft staan en wordt herontwikkeld. Dat geeft het gebied een imposante uitstraling. Ook de statige lanen en een groot gedeelte van de soms eeuwenoude bomen blijven overeind. Daardoor wordt de Veluwse Poort geen nieuwbouwwijk, maar een nieuwe wijk in een oud, monumentaal en groen gebied.

De wijk krijgt een grote verscheidenheid aan woningen. Huur en koop, duur en betaalbaar, van vrijstaande woningen tot appartementen. Ook komt er in één van de monumentale complexen een senioren residentie volgens het luxior concept: mooi wonen in een prachtig groene omgeving met hoogwaardige zorg voor de bewoners die dat nodig hebben. In de andere kazernegebouwen komt een mix van wonen, ateliers, kleine bedrijfjes en bijvoorbeeld een gezellige lunchroom.

Vrije kavels
Het plan voor de Veluwse Poort kent een grote mate van flexibiliteit. Zo ligt nog niet precies vast waar wat voor soort woningen er komen, wel dat het er maximaal 1850 zullen worden. Per deelgebied vullen ontwikkelaars en de gemeente in welk soort woningen, hoeveel en waar ze komen. Voor de vrije kavels geldt eenzelfde flexibiliteit en vrijheid. De vrije kavels zijn gepland aan de rand van de Veluwe en zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. We starten met vrije kavels op verschillende plekken. Tussen het monumentale Beeckmancomplex en de Veluwe denken we aan een mix van halfvrijstaande woningen en vrijstaande woningen. De kaveloppervlaktes variëren van circa 250 m² tot circa 550 m².

Luxe kavels
Wilt u nog groter en exclusiever wonen? Dat kan natuurlijk. We bieden namelijk enkele kavels aan voor vrijstaande woningen, met een stuk omheind bosgrond als achtertuin. Hoe groot wilt u wonen? Ook hier geldt maximale flexibiliteit. Een maximumgrootte hanteren we niet. Een kavel kunt u kopen vanaf 750 m2. U kunt hier al uw dromen waarmaken.

Projectbureau Veluwse Poort I Postbus 9022, 6710 HK Ede I 0318 680323 I www.Veluwsepoort.nu