Lelystad – Warande

Warande, waar anders

Lelystad, hoofdstad van provincie Flevoland, ligt centraal en is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. Lelystad ademt vrijheid en ruimte. Warande is Lelystads jongste woonwijk waar plaats is voor nog eens ruim 8.500 woningen. In een uitzonderlijk groene en waterrijke omgeving kan de provinciehoofdstad van Flevoland hier gefaseerd groeien naar minimaal 80.000, maar in de verre toekomst mogelijk 100.000 inwoners. Warande grenst aan het uitgestrekte bosgebied Hollandse Hout. Op korte afstand ligt het natuurgebied De Oostvaardersplassen. Warande is niet zomaar een woonwijk: het is een woonlandschap dat de stad met de natuur verbindt.

De ligging aan het IJssel- en Markermeer biedt talloze mogelijkheden om te recreëren. Het moderne Stadshart is eenvoudig bereikbaar, zonder hoge parkeerkosten. Er zijn kwaliteitsrestaurants, gezellige terrassen, een indrukwekkend theater, grote winkelnamen en spraakmakende architectuur.

Bijzonder wonen in Warande
Ten zuiden van de stad ligt de nieuwe woonwijk Warande. In Warande krijgt de natuur een prominente plek. Hier wordt het groene landschap gevormd door lanen, vaarten, bossen en plassen. In Warande wordt gebouwd met het oog op duurzaamheid. Diverse projectontwikkelaars werken volgens moderne energiezuinige technieken. Het resultaat: energiezuinige woningen in alle prijsklassen. Elke woning in Warande wordt aangesloten op een centraal warmtenet van Ennatuurlijk. De energievoorziening zal de uitstoot van CO2 in Warande met vijftig procent verminderen ten opzichte van een traditionele wijk. Doordat het systeem werkt met lage temperaturen is het bovendien energiezuinig en daarmee kostenbesparend.

Collectief particulier opdrachtgeverschap
Warande biedt mooie woningen voor alle doelgroepen. Ook vrije kavels waar je zelf je droomhuis op kan bouwen. De kavels worden uitgegeven aan belangstellenden die zelf bouwen of die samen met anderen willen bouwen. Hoe spannend is het om zelf of samen met gelijkgestemden uw eigen woning te creëren, zelf te bepalen wat de indeling van uw woning wordt en welke materialen gebruikt worden. Met elkaar bouwen aan uw eigen droomhuis en woongenot. De gemeente Lelystad heeft en geeft daar volop de ruimte voor. Samen bouwen levert op vele manieren voordelen op, zoals keuzevrijheid, een goede prijs/kwaliteit verhouding en onderscheidend ten opzichte van andere woningbouw. Door de gezamenlijke aanpak kunnen kosten bespaard worden en professionals ingehuurd worden om het project te helpen initiëren, organiseren en ontwerpen.

‘Pluk-je kavel’ in Warande
Zelf een kavel kiezen en de afmetingen bepalen, dat kan in Warande! Er worden letterlijk ‘plukjes kavels’ aangeboden. U bepaalt zelf welke kavel u wilt ‘plukken’. U heeft daarbij de mogelijkheid om de kavel groter en breder, of juist smaller te maken. Zo komt Warande aan de wens tegemoet om uw eigen woonhuis te realiseren, passend binnen uw budgettaire mogelijkheden.

Om de toekomst van Warande en de woonmogelijkheden in de wijk goed in beeld te brengen, heeft de gemeente Lelystad een virtuele maquette ontwikkeld. Op die maquette kunt u de door u gewenste kavel kiezen en de breedte, dus de oppervlakte daarvan, bepalen. Bij verschuiving van de kavelgrenzen loopt de kavelprijs in beeld mee, u weet dus meteen wat de kavel u kost. Meer informatie over wonen in Lelystad en beschikbare bouwkavels is te verkrijgen bij de Kavelwinkel in het Stadhuis, of op de website: www.woneninlelystad.nl/kavels/warande.

De boekuitgave van de Nationale Architectuurguide is gratis verkrijgbaar voor kavelkopers en optienemers bij: Gemeente Lelystad – Paviljoen Wonen en Ondernemen in het stadhuis I Stadhuisplein 2, 8232 ZX Lelystad I T 140320 I [email protected] I www.lelystad.nl/kavelswarande