Breda – Prinsenbeek, Teteringen, Bavel

Optimaal genieten van stad en land – Breda

Ben je absoluut een stadsmens? Welkom! Breda, met zo’n 182.000 inwoners de negende stad van het land, is echt iets voor jou. Voel je je meer aangetrokken tot het dorpse, landelijke leven? Ook dan is Breda jouw ‘place to be’. En houd je, net als de meeste mensen, juist van afwisseling? Dan moet je beslist eens verder kennismaken met Breda, waar dorp en stad elkaar omhelzen en waar landschap en een hoogstedelijk aanbod aan cultuur en onderwijs naadloos in elkaar overgaan.

Net zo verrassend als die tegenstelling tussen dorp en stad kan zijn, is ook de variatie in Bredase woonmilieus. Voor ieders smaak, elke beurs en ongeacht welke levensfase dan ook biedt Breda voor elke woonwens een optimaal antwoord. En meer dan dat, want in Breda is wonen echt leven en beleven. Genieten in je eigen woning en er de complete stad bij krijgen; de kunst van het samen leven. Die 182.000 Bredanaars zijn betrokken bij elkaar en bij hun stad en heten nieuwkomers van harte welkom. Als buren, als scholieren, studenten, lid van een van de vele sportverenigingen, als ondernemer, collega, hulpverlener, (amateur-) kunstenaar, vrijwilliger… Kortom, als mensen onder elkaar om samen van het leven te genieten.

Breda staat voor leefbare wijken, met een uitgewogen aanbod aan voorzieningen en altijd goed bereikbaar. Buurten die binnen het Bredase totaal elk hun eigen identiteit hebben. Wonen in het decor van de historische binnenstad, grenzend aan weilanden, rondom een dorpskern, langs het water, een authentieke jarendertigwijk, eenentwintigste-eeuwse architectuur, appartement of grondgebonden, zelfs onder één dak met het nieuwe station waar wonen samenkomt met werken en reizen. Het kan allemaal, en mocht je droomhuis er toch niet bijzitten, dan heeft Breda op de meest uiteenlopende plekken nog prachtige kavels beschikbaar.

Een woning ‘uit het schap’ is niets voor jou? Zet je eigen stempel!

Kies voor een eigen ontwerp op een particuliere kavel. Breda heeft kavels voor je aan de stadsranden of – bezien vanuit de dorpen – in de landelijke buitenwijken van Prinsenbeek, Teteringen en Bavel. Drie dorpen, behorend bij de gemeente Breda, die elk een eigen historie, karakter, en sociaal-cultureel (verenigings)leven hebben. Binnen tien minuten fiets je vanuit deze dorpen naar het centrum van Breda, het station en belangrijke voorzieningen. De kavels variëren er in grootte, ligging en het typische karakter van de omgeving: in Teteringen vlakbij bos en heide, in Prinsenbeek en Bavel grenzend aan agrarisch gebied.

Toch niet helemaal alleen doen? Doe mee met collectief particulier opdrachtgeverschap.Ga met een groep min of meer gelijkgestemde woningzoekenden samen ontwerpen en ontwikkelen. Ook daarvoor bieden we je volop kansen. Breda verbindt graag mensen, ideeën en mogelijkheden.

Kies je kavel op een van de beschikbare locaties, volg enkele richtlijnen en voor je het weet staat je droomhuis in Breda.

Voor verdere informatie over bouwen en wonen in Breda ben je van harte welkom op www.breda.nl.

Gemeente Breda I Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda
076 5294499 I [email protected]www.breda.nl/stadsmakelaar