Utrecht – Leidsche Rijn

Zelfbouw in Utrecht is thuiskomen bij jezelf – Leidsche Rijn

Bent u op zoek naar een nieuwe woning?
‘Ja’
Maar kunt u het huis van uw dromen niet vinden?
‘Inderdaad!’
Heeft u dan al eens aan zelfbouw gedacht?
‘Hmm, nee’
Wilt u dan uw eigen droomhuis zélf ontwerpen?
‘Dat klinkt leuk!’

Al eens aan zelfbouw gedacht?
Is zelfbouw een aantrekkelijke optie voor u? In Leidsche Rijn Utrecht zijn hier verschillende locaties en mogelijkheden hiervoor. In bijna iedere buurt is ruimte gereserveerd voor zelfbouwkavels. Bovendien kent ieder kavelproject een uniek karakter, passend bij de omgeving. Van eigenzinnig wonen op een eigen eiland op KubusEiland, tot royaal wonen aan het Máximapark. Het kán in Leidsche Rijn Utrecht.

Rijke cultuur en historie
Met bijna 340.000 inwoners is Utrecht de vierde stad van Nederland. Utrecht kent een rijke historie. De monumentale panden, werfkelders, kerken en de Domtoren zijn sfeerbepalend. Met muziektempel TivoliVredenburg, Castellum Hoge Woerd, het Maximapark, de vele musea, evenementen en festivals is er op cultureel gebied voor iedereen iets te beleven.

Alles in de buurt

Thuiskomen bij jezelf, begint natuurlijk met een lekker huis. Ook de omgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Leidsche Rijn Centrum als een unieke plek om te winkelen.In het hart van Leidsche Rijn ligt het Máximapark met een ongekende kwaliteit en allure voor o.a. sport en spel of om een terrasje te pakken. Door de aanwezigheid van de stations Vleuten, Terwijde en Leidsche Rijn is er een snelle openbaarvervoersverbinding naar het centrum van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Met de fietsaan-sluiting over het Amsterdam-Rijnkanaal bent u zo in de oude binnenstad van Utrecht.

Zelfbouwkavels
Op www.vrijekavelsleidscherijn.nl staat het meest actuele aanbod aan zelfbouwkavels in Utrecht. Ook vindt u hier een uitgebreid stappenplan met meer informatie wat zelfbouwen allemaal met zich mee brengt. Moet u het allemaal alleen doen? Nee hoor, de gemeente Utrecht begeleidt u in het ontwerpproces om uiteindelijk een bouwvergunning te krijgen. Ook tijdens de bouw is er begeleiding van de gemeente Utrecht.

Contact
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van zelfbouw in Utrecht, de beschikbaarheid van de kavels of een persoonlijk gesprek dan kunt u contact opnemen met het Team Zelfbouw, gemeente Utrecht op 030 2863681 of via de mail op [email protected].

Gemeente Utrecht Bureau NegenTien I Postbus 8613,
3503 RP Utrecht
[email protected] I 030 2863681
www.vrijekavelsleidscherijn.nl / www.utrecht.nl/zelfbouw