Oosterhout – De Contreie

De Contreie, wonen in het groen, volop bouwmogelijkheden – Oosterhout

In het prachtige Brabant vlakbij Breda ligt Oosterhout. Een middelgrote gemeente met de gemoedelijkheid van een dorp en de voorzieningen van een stad. Een prachtig theater, een splinternieuwe bibliotheek, een bruisend verenigingsleven, een breed palet aan sportvoorzieningen, met als parel een schitterend zwembadencomplex. Daarnaast ligt Oosterhout direct aan de snelwegen A59 en A27. Dit zorgt voor goede en snelle bereikbaarheid met steden als Dordrecht, Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg.

De Contreie
Aan de westkant van Oosterhout verrijst de nieuwe wijk ‘de Contreie’. De ligging aan de rand van de stad biedt een spectaculair uitzicht over landerijen. Op een steenworp afstand ligt het pittoreske kerkdorp Den Hout. Met de fiets is het nog geen tien minuten naar hartje centrum van Oosterhout. Wonen in ‘de Contreie’ staat voor leven in het groen en beleven in Oosterhout.

Kenmerken van de wijk
De wijk kenmerkt zich door een ruime opzet en heeft veel speelvoorzieningen. Zo zijn er het centrale wijkpark ‘de Hoogte’, wandel- en speelgebied ‘de Kreek’, natuurlandschap ‘de Weide’ en de Ecologische Verbindingszone (EVZ). Deze EVZ omringt de woonwijk en verbindt het Wilhelminakanaal met het Markkanaal. Planten en dieren gebruiken de EVZ om zich tussen natuurgebieden te verplaatsen.

Diversiteit in kavels
Twee delen van ‘de Contreie’ zijn gereserveerd voor zelfbouw. Het eerste deel ligt in de nieuwbouwwijk zelf. Eigentijdse architectuur in verschillende stijlen wisselen elkaar hier af. Hier vind je bungalows, villa’s, grote gezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Er zijn diverse soorten kavels beschikbaar met ieder hun eigen kenmerken, zoals grootte en ligging.

Het tweede deel van de zelfbouwkavels ligt aan de Vrachelsestraat. Dit is de oude verbindingsweg tussen Oosterhout en Den Hout. Hier staan schitterende monumentale boerderijen en eeuwenoude bomen. Langs deze straat liggen enkele zeer unieke en bijzonder grote kavels. Landelijk wonen in luxueuze, royale villa’s.

In ‘de Contreie’ zijn ook een aantal woon-werk kavels beschikbaar. Op deze kavels is het mogelijk om een bedrijfsgebouw en een bedrijfswoning te bouwen.

Kavelcoach
De gemeente Oosterhout heeft voor de verkoop van de kavels een speciale kavelcoach aangesteld. De kavelcoach begeleidt geïnteresseerden in zelfbouw op het gebied van kavelkeuze, financiën, het maken van een stappenplan, bestemmingsplannen en het al dan niet zelf organiseren van de bouw. Maakt u gerust eens een vrijblijvende afspraak met de kavelcoach. Hij neemt alle tijd voor u.

Meer informatie
Voor meer informatie over de wijk kunt u terecht op www.decontreie.nl. Hier vindt u ook de kavelkiezer waarin u ziet welke kavels nog beschikbaar zijn voor verkoop. Ook kunt u via deze site contact opnemen met de kavelcoach.

Gemeente Oosterhout I Slotjesveld 1, 4902 ZP Oosterhout I 0162 489434
[email protected]
www.decontreie.nl
contreie.kavelkiezer.nl

Fotografie: Marjan Sins