Blaricum – Blaricummermeent

De Blaricummermeent, sfeervolle nieuwe woonwijk waar u fijn kunt buitenleven.

Onder de rook van Blaricum worden langzaam de contouren van een compleet nieuwe woonomgeving zichtbaar: De Blaricummermeent. Een prachtige wijk geïnspireerd op het oude Blaricumse dorp, maar wel met een geheel eigen woonsfeer. Dit is een wijk waar jong en oud(er) zich thuis voelen. Kopen, huren, zelf bouwen, ondernemen, sporten en recreëren, het kan hier allemaal. De uitbreiding van Blaricum verrijkt het Gooische woningaanbod in de breedste zin van het woord.

In De Blaricummermeent wordt gewoond, gewerkt en gebouwd. De wijk is volop in ontwikkeling. Nu dus nog veel bedrijvigheid, straks volledige rust. Als over een paar jaar de wijk is gerealiseerd, lijkt het net of De Blaricummermeent langzaam en vanzelf is ontstaan. Hier ervaart u de knusheid van een dorp, maar geniet u wel van wooncomfort en voorzieningen van deze tijd.

Een eigen woonsfeer, geïnspireerd door het oude dorp
De Blaricummermeent is een nieuw stukje Blaricum waar mensen de vrijheid hebben om hun woondroom te realiseren of een nieuwe start te maken. De architecten en stedenbouwkundigen hebben zich slechts laten inspireren door het oude dorp. Bij het maken van de plannen zijn de kwaliteiten van het bestaande dorp overgenomen en daar is hedendaags wooncomfort aan toegevoegd. Ook in De Blaricummermeent komen vriendelijke, kronkelende straatjes, mooie lanen met grote bomen en veel groene hagen. De riante opzet laat veel ruimte voor groene zones en mooie parkjes. De wijk krijgt zelfs een eigen rivier die via de Blaricumse Sluis direct aansluit op ’t Gooimeer. Met een bootje voor de deur vaart u dus zo de wijde wereld in. Ja, alles is hier nieuw. Maar dat betekent ook dat alles volledige is afgestemd op de wensen die kopers en huurders vandaag de dag aan hun woonomgeving stellen. Zo is de wijk bijvoorbeeld perfect ontsloten en is er ruim voldoende parkeergelegenheid.

Betaalbaar wonen in ‘t Gooi
In De Blaricummermeent komen zo’n 750 woningen en 75 vrije kavels. Het woonaanbod is gevarieerd en datzelfde geldt voor de huur- en koopprijzen. Natuurlijk, ook in dit plan komen exclusieve villa’s op riante kavels en prachtige twee-onder-een-kapwoningen. Maar u ziet hier ook kleinschalige appartementengebouwen met tweekamerappartementen, gelijkvloerse bungalows en eengezinswoningen in een rijtje. Om een voorbeeld te geven: voor nog geen drie ton is het mogelijk om hier een rietgedekte hoekwoning te kopen. De Blaricummermeent is hierdoor aantrekkelijk voor een grote groep mensen die niet uit deze fraaie omgeving weg willen, maar ook niet de hoofdprijs willen betalen. Veel mensen die in ‘t Gooi geboren en getogen zijn, kopen in De Blaricummermeent en keren daarmee terug naar hun roots. De Blaricummermeent biedt kansen.

Verrassend gevarieerd
Niet alleen het woningaanbod is gevarieerd, ook de opzet van het plan laat een verrassend, speels en gevarieerd straatbeeld zien. Eigentijdse rietgedekte woningen worden vergezeld van woningen met een moderne architectuur. Van twee-onder-een-kapwoningen tot villa’s, van appartementen tot patiowoningen, u komt ze hier allemaal tegen. Om eenheid in het plan te krijgen, komen diverse woningtypes vaker voor in het plan. Door ze als het ware te ‘verstrooien’ over De Blaricummermeent is elk straatje toch weer anders. De kavels die deels aan het water liggen, zijn zo’n 800 m² groot en bieden kopers de ruimte om hun woondromen om te zetten in realiteit. De eigenaar van een vrije kavel realiseert van A tot Z zijn eigen huis. Om de samenhang en kwaliteiten van De Blaricummermeent te waarborgen zijn er wat randvoorwaarden vastgelegd in het kavelpaspoort.

Fijn buitenleven
Water, groen en ruimte spelen een belangrijke rol in De Blaricummermeent. De hele wijk is royaal opgezet, waardoor bewoners voldoende privacy ervaren in en om hun eigen huis en tuin. Daarbuiten kunnen zij volop genieten van het buitenleven en de prachtige natuur van ‘t Gooi: heide en bossen, het Gooimeer en het strand. Allemaal op een steenworp afstand van De Blaricummermeent en gemakkelijk te bereiken met de fiets of lopend. Kinderen kunnen in De Blaricummermeent vrij en veilig buitenspelen. De parkachtige oever naast de rivier nodigt uit om de wereld te verkennen en de rivier zelf is natuurlijk de perfecte plek om te dobberen, varen, zwemmen en schaatsen. In De Blaricummermeent komen diverse speelplekken en pleinen. Alleen in de nieuwe wijk is dus al genoeg te doen. Daarnaast hebben Blaricum en de omliggende dorpen veel te bieden op het sportieve vlak. ’t Gooi heeft de Larensche Hockey Club en paardrijden kan bij Stad en Lande Ruiters Blaricum. Ook skiën, golfen en zeilen is mogelijk in de directe omgeving.

Praktisch en dichtbij
Er is meer in het leven dan ontspannen, recreëren, spelen en sporten. Er wordt gewerkt, kinderen gaan naar school en er moet eten op tafel. ’t Gooi is de ideale uitvalsbasis en De Blaricummermeent in het bijzonder. U vindt de nieuwe wijk aan het Gooimeer tussen Laren en Huizen. Met enkele minuten rijden bent u op de A27 die Flevoland, Utrecht, Amersfoort en Amsterdam snel bereikbaar maakt. In de omgeving van De Blaricummermeent zijn voldoende scholen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en ook de winkels voor de dagelijkse boodschappen liggen op nog geen tien minuten fietsafstand van De Blaricummermeent.

Ondernemen op toplocatie
Wonen en werken gaan uitstekend samen in één wijk. Zeker als u kiest voor De Blaricummermeent. Dit nieuwe stukje Blaricum biedt zelfstandigen speciale woon/werkwoningen aan, waardoor het mogelijk is om een bedrijf aan huis te hebben. Daarbij is de zone tussen de dorpse woonwijk en de A27 bestemd voor BusinessPark27. Een hoogwaardige campusachtige omgeving voor ondernemers die op zoek zijn naar een unieke, goed bereikbare locatie voor hun bedrijf.

Met BusinessPark27 zet de gemeente Blaricum een nieuwe standaard qua architectuur, voorzieningen, inrichting en service. Hier treft u ondernemers, die net als u het beste gedijen in een inspirerende omgeving en hoge eisen stellen aan huisvesting en uistraling. Ondernemen, midden in het Gooi, in een gebied waar in alle opzichten kwaliteit voorop staat. Ondernemen in een prachtige natuurlijke omgeving, waar u de mogelijkheid heeft om met zakenrelaties of medewerkers zo het Gooimeer op te varen. Spreekt dit u aan? Ontdek dan dat BusinessPark27 ook financieel fantastisch bereikbaar is.

Interesse?
Wilt u meer weten over wonen of ondernemen in De Blaricummermeent? Neem dan contact op met Projectbureau De Blaricummermeent. We zijn bereikbaar op dinsdag en donderdag op telefoonnummer: 035 7513380. U kunt zich ook als geïnteresseerde aanmelden op de website. U ontvangt dan onze nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Wilt u de locatie en het informatiecentrum bezoeken? Kijk voor de openingstijden op www.deblaricummermeent.nl/informatie. U bereikt de locatie (Deltazijde 3 03 in Blaricum) vanaf de Stichtseweg, richting het Gooimeer.

Architecten

Bouwpartners