Almere – bouwlocaties

Bouw uw droomhuis in Almere

Ontdek de vrijheid van zelfbouw en de ultieme zeggenschap over uw toekomstige woning. Almere is de grootste zelfbouwstad van Nederland. Zelfbouwers krijgen hier alle ruimte. Naar welke zelfbouwlocatie in Almere gaat uw voorkeur uit?

Villapark Vogelhorst: rust en ruimte
Word wakker van fluitende vogels en spot op een rustige zondagochtend bevers, vosjes en reeën. In Villapark Vogelhorst voelt elke dag een beetje als vakantie. De ruime kavels van 500 tot 1.000 m2 voor vrijstaande woningen en/of tweekapper staan garant voor grote tuinen. Vanuit de wijk zijn er wandel-, fiets- en ruiterpaden naar bosgebied Almeerderhout.

Landgoed Overgooi: ultieme vrijheid van bouwen en exclusief wonen
Aan de overkant van ’t Gooi ligt Landgoed Overgooi, de parel van Almere. Het landgoed
ligt aan het Gooimeer, omringd door groen en natuur in allerlei vormen. Achter de dijk weerspiegelen grote, vrijstaande villa’s – grotendeels onder architectuur gebouwd – de ultieme vrijheid van bouwen en wonen. De kavels zijn riant: van 1.500 tot 5.000 m2. Waar vindt u dat nog in Nederland?

Nobelhorst: het dorp van Almere
Nobelhorst is een dorp in de stad. Hier kent u uw buren en spelen kinderen fijn op straat, in het bos of in een van de speeltuinen. De wijk in Almere Hout is sociaal, divers qua bewoners en uitstraling én duurzaam. Elke buurt heeft zijn eigen karakter, sfeer en architectuurstijl en er is veel variatie in huizen.

Duin: leven aan het strand
Wonen in Duin staat voor leven aan het strand. In de buurt Boomrijk liggen de kavels in hofjes in een boomrijk woonlandschap. Geniet van rustgevend groen, naast het IJmeer, met uitzicht op Amsterdam! Luxe wonen met veel privacy in Almere Poort, dichtbij de stad voor alle stedelijke faciliteiten.

De Laren: wonen tussen bestaand groen
In Almere Haven overheerst het groen, waar je ook kijkt. Aan de rand van de wijk verrijst binnen het bestaande groen de nieuwe wijk De Laren. Kleinschalig van opzet met een dorpse sfeer. Dagelijkse voorzieningen zijn al aanwezig. In deze wijk kunt u ook zelf een huis bouwen. In 2020 gaan de laatste 30 kavels in verkoop.

Oosterwold: landschap voor initiatieven
Bouw niet alleen zelf uw huis, bedrijf of voorziening: maar richt met uw medebewoners ook de wegen, waterhuishouding én openbare ruimte in. Oosterwold is het groene, agrarische gebied tussen Almere en Zeewolde. Stap voor stap wordt het gebied ingericht voor wonen, werken en recreëren. Op elke kavel is minimaal 50 procent gereserveerd voor (stads)landbouw.

Kavelwinkel
Op de website vinden zelfbouwers informatie, tips en trucs over zelfbouw in Almere.
Bekijk op de Kavelkaart waar u zelf kunt bouwen en hoe. Per kavel zijn documenten beschikbaar, waaronder het kavelpaspoort met de bouwregels. Een kavel kunt u digitaal reserveren.

Bij de Kavelwinkel staan onze zelfbouwadviseurs klaar om uw vragen over zelfbouw te
beantwoorden en u op weg te helpen. U kunt een afspraak maken of langskomen op een
van de inloopmomenten.

Gemeente Almere, Kavelwinkel -Stadhuisplein 1, Almere Stad – T 14 036 – [email protected]www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl

Fotografie: Feenstra Fotografie

Architecten

Bouwpartners