Almere – bouwlocaties

Iedereen kan zijn eigen huis bouwen in Almere

Almere is de grootste zelfbouwstad van Nederland en zelfbouwers krijgen hier alle ruimte. In zelfbouw ligt veel vrijheid, want wie zelf bouwt, heeft de ultieme zeggenschap over zijn woning. Bekijk hier naar welke zelfbouwlocatie in Almere uw voorkeur uitgaat.

Villapark Vogelhorst: rust en ruimte
In Villapark Vogelhorst fluiten de vogels u wakker en spot u op een rustige zondagochtend bevers, vosjes en reeën. Elke dag voelt een beetje als vakantie. Vanuit de wijk zijn er wandel-, fiets- en ruiterpaden naar het Almeerderhout. Dit is een prachtig bosgebied waar het Kathedralenbos, het Waterlandse Bos en het Cirkelbos (aan het Gooimeer) onderdeel van uitmaken. Ieder bos heeft zijn eigen sfeer en eindeloos veel recreatiemogelijkheden. Golfclub Almeerderhout ligt tegen de wijk aan. De ruime kavels van 500 tot 1.000 m2 voor vrijstaande woningen staan garant voor grote tuinen.

Landgoed Overgooi: ultieme vrijheid van bouwen en exclusief wonen
Aan de overkant van ’t Gooi ligt Landgoed Overgooi, de parel van Almere. Het landgoed ligt aan het Gooimeer, in een groen polderlandschap, omringd door groen en natuur in allerlei vormen. Achter de dijk weerspiegelen de grote woningen de ultieme vrijheid van bouwen en wonen. U kunt hier exclusief wonen in grote vrijstaande villa’s, grotendeels onder architectuur gebouwd. De kavels zijn riant: van 1.500 – 5.000 m2. Waar vindt u dat nog in Nederland?

Nobelhorst: het dorp van Almere
In Almere Hout ontstaat buurtje voor buurtje een nieuwe wijk, Nobelhorst. Het is écht een dorp in de stad: sociaal, divers qua bewoners en uitstraling én duurzaam. Hier ken je je buren en spelen kinderen fijn op straat, in het bos of in een van de speeltuinen. Elke buurt heeft zijn eigen karakter, sfeer en architectuurstijl en er is veel variatie in huizen. In Nobelhorst is een ruim aanbod van kavels, de kavelgroottes variëren per buurtje. Bewoners mogen meedenken over de inrichting en het beheer van de wijk. Daarmee komt de buurt gezamenlijk tot leven.

De Laren: wonen tussen bestaand groen
Almere Haven is waar het veertig jaar geleden allemaal begon. Hier overheerst het groen, waar je ook kijkt. Aan de rand van de wijk verrijst binnen het bestaande groen de nieuwe wijk De Laren. Kleinschalig van opzet met een dorpse sfeer. Dagelijkse voorzieningen zijn al aanwezig. In deze wijk kunt u ook zelf een huis bouwen. De kavels worden gefaseerd uitgegeven.

Oosterwold: landschap voor initiatieven
Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Stap voor stap wordt het gebied ingericht voor wonen, werken en recreëren. Hier bouwen mensen niet alleen zelf hun huis, bedrijf of voorziening, ze gaan zelfs over de wegen, waterhuishouding en openbare ruimte. Daarnaast is er op elke kavel minimaal 50% gereserveerd voor (stads)landbouw. Zodat ook ondanks de komst van zo’n 15.000 woningen Oosterwold een groen en productief agrarisch landschap blijft.

Kavelwinkel
Op de website vinden zelfbouwers informatie, tips en tricks over zelfbouw in Almere. Bekijk waar u zelf kunt bouwen en hoe. Beschikbare kavels vindt u op de Kavelkaart op de website. Per kavel zijn een aantal documenten beschikbaar, waaronder het kavelpaspoort met de specifieke bouwregels. Heeft u een droomkavel op het oog, dan kunt u deze digitaal reserveren.

Bij de Kavelwinkel staan onze zelfbouwadviseurs klaar om uw vragen over zelfbouw te beantwoorden en u op weg te helpen. U kunt een afspraak maken of langskomen op een van de inloopmomenten.

Gemeente Almere, Kavelwinkel -Stadhuisplein 1, Almere Stad – T 14 036 – [email protected]www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl

Fotografie: Feenstra Fotografie
Foto rietkap woning: Martijn Steiner Lovisa