Amsterdam – Rieteiland Oost

Een kavel op Rieteiland Oost, paradijs voor zelfbouwers
U hebt een optie op één van de kavels op Rieteiland Oost? Of is de deal al rond en bent u eigenaar? Dan is De Architectuurguide van grote waarde. Het is een kennismaking met architecten en aannemers die gezien hun capaciteiten als een ‘maatpak’ passen bij de eisen die aan het bouwen op Rieteiland Oost worden gesteld. Kleine en grote bureaus, gevestigde namen en talentvolle ‘jonge honden’ formuleren in dit boekje een duidelijke visie over bouwen in een stijl waarin begrippen als ‘robuust, stoer en bouwen met een duidelijke relatie tot de omgeving’ centraal staan. Het royale overzicht aan ontwerpen demonstreert dat er verrassend veel mogelijk is.

Elke ontwerper heeft zijn eigen ‘signatuur’ en die moet matchen met úw smaak! Aan de hand van gerealiseerd werk, impressies en ontwerpen (waarvan er een aantal speciaal voor Rieteiland Oost zijn gemaakt) u kunt kennismaken met verschillende bouwstijlen. Bij uw keuze voor een architect of aannemer hebt u natuurlijk alle vrijheid: het getoonde werk kan u inspireren bij die keuze. Uiteraard hebben de architecten en aannemers die zich in dit overzicht presenteren méér te bieden. Op de websites van deelnemende architecten en aannemers kunt u portfolio’s bekijken om vervolgens in een gesprek uw wensen op tafel te leggen en uitvinden of de noodzakelijke ‘klik’ aanwezig is.

De Architectuurguide is tot stand gebracht door een aantal architecten en aannemers die zich aan u willen presenteren. Het verkoopteam van Rieteiland Oost draagt zorg voor de vrijblijvende verspreiding van de boekuitgave van De Architectuurguide. Deze Architectuurguide bevat presentaties van architecten en aannemers en mogelijke voorbeeld-woningontwerpen. Wij hechten eraan te vermelden dat de ontwerpen niet zijn getoetst of beoordeeld aan de regels die van toepassing zijn voor ontwerpen voor Rieteiland Oost. De getoonde ontwerpen dienen slechts ter vrijblijvende kennismaking met het werk van de deelnemende architecten en aannemers. Aan de inhoud kunnen dan ook geen rechtenworden ontleend, voor u ontstaan er ook geen verplichtingen uit. Het boekje dient uitsluitend ter vrijblijvende informatie.

Ga voor meer informatie over Rieteiland-Oost naar: www.rieteiland-oost.nl.

Veel bouw- en woonplezier gewenst!

Wonen op Rieteiland Oost
Architect Michiel Hofman omschrijft Rieteiland-Oost in dit boek als ‘één van de beste locaties in Amsterdam om op dit moment een eigen huis te bouwen.’ Hofman: ‘De relatie met het water en het groene karakter maken het eiland tot een unieke woonomgeving.’ Naast kleinschaligheid zal ook rust Rieteiland Oost kenmerken. Verkeer krijgt er een ondergeschikte rol. Natuurlijk is wel voor een efficiënte ontsluiting gezorgd. Voor verkeer is Rieteiland Oost bereikbaar aan de noordzijde: hier ligt de brug die het eiland met Haveneiland-Oost verbindt. Aan de zuidrand van het eiland ligt ook een brug. Deze verbindt Rieteiland Oost met het Diemerpark en alleen fietsers en voetgangers maken van deze brug gebruik. Geen doorgaande wegen dus, alles is op veiligheid en rust gericht. En via IJburg is de A10 binnen handbereik. Wat betreft de voorzieningen voor Rieteiland Oost: die zijn volop beschikbaar op de andere delen van IJburg.

Rieteiland Oost gaat in alle opzichten een opvallend project worden. Allereerst is het één van de kleinste eilanden van IJburg. Dat geeft het intieme gevoel van een ‘eigen eiland’. Dit ultieme eilandgevoel wordt door de ligging – ten zuiden van Haveneiland-Oost, in het zuidelijke deel van IJburg – versterkt. Het grenst niet aan andere eilanden en met aan de zuidkant het Diemerpark, zal het uitzicht vanaf het eiland ook het gevoel van ruimte versterken! Groen zal het belangrijke kenmerk van Rieteiland Oost zijn. Het zal de verschillende bouwstijlen op een natuurlijke wijze met elkaar verbinden. Daarbij bepaalt de zandgrond het karakter van de beplanting. Een natuurlijke omgeving, en dat zo dicht bij het Amsterdamse centrum!

De uitstraling van het eiland
Het deel van IJburg dat Rieteiland Oost heet, is ontworpen door stedenbouwkundig bureau West 8. De ligging ervan is inspiratiebron voor de basisinvulling van het plan. Voor de vrije kavels die op Rieteiland Oost worden aangeboden, zijn speciale voorwaarden ontwikkeld (voor meer informatie zie: www.rieteiland-oost.nl). Voor de groep architecten en aannemers die zich in deze Architectuurguide presenteren, zijn deze voorwaarden een regelrechte uitdaging. Op Rieteiland Oost worden alleen vrijstaande woningen gebouwd. Een groot deel daarvan ligt aan het water. Het eiland-karakter dat door de kenmerkende begroeiing zal worden versterkt, wordt toch het meest bepaald door de huizen die er op gebouwd worden. Hierin is veel vrijheid toegestaan. Er zijn enkele basisregels die voor iedere opdrachtgever zullen gelden. Trefwoorden voor de ontwerpen zijn: stoer, robuust, ruig. De gebruikte materialen mogen mooi verouderen. Alle gevelmaterialen mogen worden toegepast, mits in hun pure vorm. Uitlogende materialen zoals (onbehandeld) zink, koper en lood zijn aan de buitenzijde niet toegestaan. Simpel vormgegeven bouwvolumes worden kenmerkend. Garages bijvoorbeeld worden inpandig opgenomen. De daken zullen plat of van het type lessenaarsdak worden, of een combinatie daarvan. (De ontwerpen zullen door officieel geregistreerde architecten worden gemaakt, bouwvoorschriften garanderen de kwaliteit).

Privé steigers

Water en groen zorgen op Rieteiland Oost voor een gevoel van vrijheid en rust (er is geen doorgaande weg). Aan de Noordzijde van het eiland worden drie collectieve aanlegsteigers gebouwd, bestemd voor bewoners in het binnengebied. Bewoners met een kavel aan het water hebben de mogelijkheid om een privé aanlegsteiger te realiseren. (Kijk op www.rieteiland-oost.nl voor actuele informatie).

Meer informatie over Rieteiland Oost kunt u vinden op www.rieteiland-oost.nl of neem contact op met één van de verkopende makelaars: Eefje Voogd Makelaardij 020 3050560 of Lunshof Makelaardij 020 3458345

De boekuitgave van de Architectuurguide is weer gratis verkrijgbaar voor kavelkopers en optienemers bij de makelaars voor vrije kavels op Rieteiland Oost.

Architecten

123DV architecten Moderne Villa's
ARCHITECTBNA.NL / Hans Oudendorp
AS Architecture
Architect Erik Knippers
Architectenbureau Micha de Haas
Attika Architekten
BO6 architecten
BOPARAI ASSOCIATES BV architekten
Blok Kats van Veen Architecten
Bob Ronday Architectuur
Brummelhuis
Bureau Rowin Petersma
Defesche Van den Putte, architectuur en stedenbouw - dvdp
Dittmar Architecten
Dorens Architects
EGEON ARCHITECTEN
Engel Architecten
G-architecten
GAAGA
George van Luit
Global Architects
HET architectenbureau
HM Architecten BV
HOOGLAND | HEIJMERINK ARCHITECTEN
HOYT Architecten & Bouwmanagers
Hans van Heeswijk architecten
Hofman Dujardin Architecten
Huiz&
Jan Hoedemaker Architectuur
KENK Architecten BV
Knevel Architecten
Kruunenberg Architecten
LEAHarchitectuur
Lofthome
M1 ARCHITECTUUR
M3H architecten
MARC architects
MKA Marc Koehler Architects
MPA Michel Post Architecten
Marek Sapinski Bouwadviesbureau
Mark Fuller Architects MFAs
Mulders vandenBerk Architecten
NAT architecten
Noor van de Loo Architect
OAO Open Architecture Office
ONL [Oosterhuis_Lénárd]
ORGA architect
PPHP: Pleasant Places Happy People
PS architecten
Penning Architectuur en Stedenbouw
RVDV architectuur
Ronald Janssen Architecten bv
Room for Architecture / ELV architecten
Ruimtelab2 Architecten
STUDIO BLANCA
Schrauwen Architecten
Studio Plus Peil - bna
Studioninedots
TAM2 architecten
VASD interieur & architectuur
VVKH architecten
Van Wilsem & Cabri Architectuur
Zecc Architecten
Zeeman Architekten / TBE-ZA architecten en ingenieurs
artisan architects
buroSALT
de Jager & Lette Architecten
maas architecten
marc prosman architecten
marcovanzal Architect
paul seuntjens architectuur + interieur
rphs architecten
studio NL-D & hallz.nl
vanSteen architect
Équipe voor Architectuur en Urbanisme BNA

Bouwpartners